Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kristian er død

"Det var vanskelig å prate fordi Kristian var død. Nå prater jeg tydeligere, etter at jeg ble kjent med Trine, Marita, Mariann, Åse og de andre personalet. De leste brevene for meg, mange ganger hver dag. Les mer

136,-

149,- Spar: 13,-

Paperback
Utsolgt
"Det var vanskelig å prate fordi Kristian var død. Nå prater jeg tydeligere, etter at jeg ble kjent med Trine, Marita, Mariann, Åse og de andre personalet. De leste brevene for meg, mange ganger hver dag. Det er deilig å høre brevene. De handler om Kristian." Andreas var 16 år da han mistet sin elskede storebror Kristian. Det er ubegripelig for alle og enhver at verden kan gå videre når en du er glad i dør. Og det blir ekstra vanskelig hvis du ikke får satt ord på det du tenker og føler inni deg. Andreas har autisme, og han opplevde at ingen forsto ham noen dager etter begravelsen til Kristian. "Kristian er død," sa han om og om igjen. Ingen forsto. Da brevene fra familie og venner begynte å komme, åpnet det seg en ny verden for Andreas. Han fikk ordene han trengte for å beskrive tankene og følelsene sine. Og han begynte selv å skrive. Tekstene hans ble til slutt en liten bok. Mamma Elisabeth så hvordan brevene og skrivingen hjalp Andreas i sorgen, og hun begynte selv å skrive ned samtalene hun og Andreas hadde om Kristian. Dette ble også sorgbearbeiding for henne som hadde mistet sin sjelevenn Kristian. Nå har Andreas og mamma Elisabeth satt sammen tekstene sine til boka "Kristian er død". En gripende bok som kan hjelpe alle som har mistet en de er glad i.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Uranus
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
176
ISBN
9788299550871
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

H
Henke – 28.10.2009

– Andreas Gramnæs har autisme, men hans sorg etter å ha mistet storebroren Kristian resulterte i denne boken, en opplevelse som rørte meg dypt, og som jeg varmt anbefaler videre til alle lesere. Andreas taklet sin brors død ved å skrive ned sine tanker og opplevelser i kjølvannet av brorens død, samtidig som boken også inneholder hans mors samtaler med Andreas, med andre ord er dette deres felles bearbeiding og forståelse av sorgen som tok bolig i dem etter tapet av Kristian. "Kristian er død" er en gripende og følsom bok, og jeg anbefaler så absolutt til mennesker som selv har opplevd tap, eventuelt mennesker som ønsker å forstå sorg og tap litt bedre. Dette er uavhengig av leserens bakgrunn en god og viktig opplevelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristian er død:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv