Se meg, Medusa

Serie: Jennifer Plåterud 1

«Torkil Damhaug er ikke snauere enn at han kaster seg rett inn i den norske krimelitens rekker. Med god driv, teft og en spenstig fortellerevne, kan vi glede oss over enda en berikelse.»

, Fredrikstad Blad Terningkast 5
Det er den sjette oktober. Ikke når du hører dette men nå når jeg snakker til deg er det den sjette oktober. I dag har jeg drept. Jeg tenker på det og kjenner meg rolig. Og så tenker jeg på at jeg sier dette i diktafonen for at du skal høre det og da begynner det å klø av forventning. Les mer
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Det er den sjette oktober. Ikke når du hører dette men nå når jeg snakker til deg er det den sjette oktober. I dag har jeg drept. Jeg tenker på det og kjenner meg rolig. Og så tenker jeg på at jeg sier dette i diktafonen for at du skal høre det og da begynner det å klø av forventning. Du skal ligge her jeg sitter nå og høre stemmen min si dette. Du kan ikke røre deg og kan ikke avbryte meg. Og først nå skjønner du at det skal skje deg også.

Axel Glenne driver en lukrativ legepraksis. Han er sønn av en krigshelt og lever et tilsynelatende harmonisk familieliv med kone og tre barn. Morgenen etter en tung nattevakt inntreffer det som skal komme til snu om på tilværelsen hans.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 VG
Terningkast 5 Anette Torjusen, Fredrikstad Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 358
ISBN: 9788202276645
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Torkil Damhaug er ikke snauere enn at han kaster seg rett inn i den norske krimelitens rekker. Med god driv, teft og en spenstig fortellerevne, kan vi glede oss over enda en berikelse.»

, Fredrikstad Blad Terningkast 5

«Rent bortsett fra den kriminalistiske bragden Se meg, Medusa er, utmerker Torkil Damhaug seg med oppsiktsvekkende miljø- og persontegninger. Han har nå inntatt plass i norsk krims øverste divisjon.»

, Aftenposten

«Viktig melding til Litteraturhuset: Rydd plass på forfatterveggen! ... en av de mest velskrevne og nervepirrende norske krimutgivelsene på lenge. ... Det er bare å slå det fast: Torkil Damhaug leker ikke forfatter. Med «Se meg, Medusa» bekrefter han nok en gang at han tilhører det absolutte tetsjiktet i norsk krim - og norsk skjønnlitteratur overhodet.»

, Dagens Næringsliv

«Se meg, Medusa er en roman om skyld og skyldfølelse, om hevn og raseri, om fantasier og forstyrrelser - mange sterke følelser og sterke opplevelser, også for leseren. Og for alle som er genuint interessert i god krimlitteratur, er denne romanen ikke til å komme forbi.»

, Dagbladet

«Torkil Damhaug sniker seg rett inn i førstedivisjon med sin nye krimroman Se meg, Medusa.»

, Dagsavisen

«I et ujevnt norsk krimår er det ikke umulig at denne forrykende romanen kan stikke av med Riverton-trofeet «Den gyldne revolver».»

, Adressavisen

«Det som gjør dette til en så bra krimroman, er måten forfatteren bygger det hele opp på. Her er hentydninger til rovdyrmotstand i Hedmark, her er barn som bærer med seg en arv fra sine fedres væremåte, her er mennesker det har tippet fullstendig for og her er motiver på rekke og rad. Og hver gang man tror man har gjennomskuet Damhaug, må man like ofte erkjenne at man har tatt feil.»

, Romerikes Blad