Slam

; Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Ny roman fra Nick Hornby, forfatteren av High Fidelity og Gutter er gutter. Slam er en realistisk og usentimental bok for unge og voksne. Les mer
Vår pris
288,-
Spar
41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 288,-
Spar: 41,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Sam er 16 år. Hans største interesser i livet er rullebrett og jenter - i den rekkefølgen. Når han møter smellvakre Alicia, blir han stormforelsket. De to blir straks et par, men den første forelskelsen varer ikke lenge, og Sam slår opp. Så slipper Alicia bomben: Hun er gravid.

Tross foreldrenes ønske bestemmer Alicia seg for å beholde barnet, og Sam vikles inn i et farskap han ikke helt vet om han ønsker. Hvordan skal han takle å bli far i så ung alder? Morens hans var selv 16 da han ble født, og hun har i grunnen gjort det helt klart at det ikke akkurat var en fordel å få barn så tidlig.

Humor og realisme
Det hjelper heller ikke at Alicias foreldre er to snobbete viktigperer som gir Sam skylden for det hele. Det er bare én person som kan hjelpe Sam - helten hans, den legendariske skateren Tony Hawk. Sam tror han kan finne løsningen på problemene sine i Hawks selvbiografi. Men Tony Hawk kan ikke gi svar denne gangen, eller kan han det?

Med en stor porsjon humor og en solid dose realisme tar Nick Hornby opp temaet tenåringsgraviditet. Slam er en roman som retter seg mot både yngre og voksne lesere.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 265
ISBN: 9788203211096
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Slam
Alder: Ungdom
Format: 21 x 14 cm
Nr: 5011914
Bastianprisen. Barn og ungdom 2009
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Akkurat nå som ting ser ut til å ordne seg for 15-årige Sam, kommer kjæresten Alicia med en skikkelig bombe. Egentlig er hun eks-kjæresten, for når hun forteller ham at hun er gravid, har de allerede kuttet ut forholdet. Sam vil ikke bli tenåringsfar. Sams mor var bare 16 da han selv ble født, og hun har i grunnen gjort det helt klart at det ikke akkurat var en fordel å få barn så tidlig. Det er bare én person som kan hjelpe Sam - helten hans, den legendariske skateren Tony Hawk. Sam tror han kan finne løsningen på problemene sine i Hawks selvbiografi. Men Tony Hawk kan ikke gi noen svar denne gangen - eller kan han? Plutselig befinner Sam seg i sin egen fremtid, og i korte glimt ser han hvordan alt blir … eller hvordan det kunne blitt. Slam er en herlig og morsom historie om en tenåring som helt uventet blir far, og som på sin egne måte tar stilling til valg han er for ung til. Eller er han det? Slam er Nick Hornbys sjuende bok på norsk. Han er ikke minst kjent for High Fidelity og Gutter er gutter. Levert av © DnBB AS