Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En annerledes barndom

en autist forteller sin historie

En annerledes barndom er en unik og ærlig selvbiografisk skildring av hvordan det er å vokse opp med autisme. Iris Johansson forklarer med dyp innsikt det andre i hennes situasjon så sjelden finner ord for . Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Utsolgt
En annerledes barndom er en unik og ærlig selvbiografisk skildring av hvordan det er å vokse opp med autisme. Iris Johansson forklarer med dyp innsikt det andre i hennes situasjon så sjelden finner ord for . å forsvinne inn i seg selv, ritualene, sinneutbruddene og hvorfor hun som barn drev alle voksne til vanvidd. Lille Iris vokser opp i en gammeldags storfamilie på landsbygda i Sverige. Tidlig blir det tydelig at hun ikke utvikler seg på samme måten som andre barn. Helst holder Iris seg for seg selv i sin egen, indre verden.Det er pappa som kommer nærmest Iris. Han tillater ikke at datteren behandles som tilbakestående og fører i stedet i utrettelig kamp for å lokke henne ut av sin egen verden og til å kommunisere med omverdenen. Han overøser henne med kjærlighet og nærhet og gir aldri opp.Men først når Iris er blitt tolv år gammel, begynner hun selv å ville oppgi sin autistiske verden. Grundig studerer hun andre menneskers samhandlingsmønstre, og begynner å kikke på sitt eget ansikt i speilet for å herme etter ulike følelsesuttrykk. Iris oppdager at hun besitter en uvanlig evne til å lese andres sinnstilstand, og forstår intuitivt hva mennesker kommuniserer ubevisst. Denne evnen gir henne ofte vanskeligheter, men det er også den som til slutt leder henne inn på hennes nåværende yrkesvei.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Versal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
462
ISBN
9788281880368
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
En annorlunda barndom
Format
18 x 14 cm

Kunders vurdering

M
Merete Hoel – 24.01.2013

– Jeg kan som autist selv bare underskrive på at dette er en fantastisk bok. Jeg noterer meg at en annnen anmelder finner boka kjedelig, og synes foralget skulle hjulpet Johansson mer. Da overser leseren at Johansson skriver som den hun er, for å vise andre hvordan en autist tenker og fungerer. Jeg kan også se at "utenfra" kan boka virke kjedelig, med gjentakelser osv, men det er ingen relevant innvending mot den. Det er ingen skjønnlitterær bok, heller ikke en "fagbok". Det er en selvbiografi, og den er ikke ment å underholde. En omskrivning ville redusert formålet med den.

C
Capn Space – 23.11.2008

– Denne boka forteller forfatteren Iris' egen gjenfortelling av opplevelsen av å vokse opp som en autist, og da i en tid hvor diagnosen ikke var kjent. Fokuset i boka er på hvordan det er "å være" en autist, og hvordan deres sjeleliv avviker fra et annet menneskes. Boka er likevel ikke abstrakt eller svevende, men kommer hele tiden tilbake til morsomme og engasjerende historier - sammen med et bakteppe og en familie fylt av varme og interessante skikkelser. Boka er også interessant, på den måten at forfatterens skildring av sin opplevelse av hverdagen som autist, krysser grenser for det normale og det supernormale, hverdag og overnaturlige fenomener - slik som noe lignende av astral prosjeksjon og "tankelesing", som hun som barnet delvis opplevde som det hun kallte "den virkelige virkeligheten". En god bok, syntes jeg, og jeg vil anbefale den for alle som ønsker å få utvidet sin forståelse av hvor fantastisk hjernen er og kan være, og hvor mye som (muligens?) ligger skjult i våre sinn. Og selvsagt uvurderlig for dem som ønsker et innblikk i autisme.

A
Arý Andrésdóttir – 17.10.2008

– En av de bedre bøkene jeg har lest om livet til en person med autisme. For meg som fagperson som jobber sammen med familier som har barn med autisme har den boken gitt meg større forståelse av hva det betyr å ha en kommunikasjonfunksjonshemming som Iris på så fin måte kaller autismen for. Flere ganger har jeg henvist til boken nå vi har forsøkt å forstå barna og har Iris sin fortelling på den måten ofte gitt foreldre en mening ellers forståelse av deres barn. Takk skal dere ha.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En annerledes barndom:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hjem

Harlan Coben
Paperback 
199,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Ulven

Samuel Bjørk
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv