Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

De dødes tjern

En gruppe ungdommer reiser til en hytte for å finne årsaken til at en god venn begikk selvmord. I løpet av noen høstdøgn utsettes de for en rekke nervepirrende opplevelser. Alt beveger seg i grenseland mellom drøm og virkelighet, i et slør av uhygge, inntil psykoanalytikeren Kai Bugge skjærer igjennom mystikken og presenterer løsningen. Les mer

En gruppe ungdommer reiser til en hytte for å finne årsaken til at en god venn begikk selvmord. I løpet av noen høstdøgn utsettes de for en rekke nervepirrende opplevelser. Alt beveger seg i grenseland mellom drøm og virkelighet, i et slør av uhygge, inntil psykoanalytikeren Kai Bugge skjærer igjennom mystikken og presenterer løsningen.

Medlemsvurdering:
En meget godt skrevet bok som har gått rett inn i klassikerens verden.

Pål

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
190
ISBN
9788203193804
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm
Serie
Kai Bugge
Aschehoug krim

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rade Almudaffar – 21.09.2018

– "De dødes tjern" av Andre Bjerke har stått på leselisten min en stund. Jeg synes det var på høy tid at jeg leste en norsk klassiker, til en forandring. Jeg kan si at jeg slett ikke ble skuffet. Boken har en mørk, mystisk atmosfære med fokus på psykologiske skildringer. Til tross for dette, så er det også innslag av humor. Historien handler om en gjeng med ungdommer som bestemmer seg for å dra på en hyttetur etter at en venn av dem forsvinner på et mystisk vis. Vennen deres hadde tilbrakt tid på hytten før han forsvant. Gjennom oppholdet deres i hytten, prøver vennegjengen å finne en logisk forklaring på hva som kan ha skjedd med vennen deres. Historien har en rekke artige og interessante karakterer som jeg ikke kunne unngå å like, spesielt hovedpersonen Bernhard. Jeg likte måten han ved flere anledninger forsøkte å resonnere seg fram til en naturlig løsning på mysteriet, uten å lykkes. Andre ganger prøvde han å kamuflere frykten for det ukjente, ved å bruke humor. Han var med andre ord en karakter som flere ganger fikk meg til å trekke på smilebåndet. Selve løsningen på mysteriet overrasket meg. I begynnelsen fikk jeg inntrykk av at det var noe overnaturlig som lå bak vennens forsvinning, men forfatteren klarer til slutt å presentere en naturlig og logisk løsning som forbløffet meg, spesielt siden han tar i bruk Sigmund Freuds psykoanalyse. Jeg følte meg nesten ført bak lyset, men på en positiv måte. Anbefales til alle som er ute etter en god krimroman i påsken.

P
Pål – 26.01.2016

– En meget godt skrevet bok som har gått rett inn i klassikerens verden.

A
Avelina Went – 01.05.2009

– Det er ingenting som er helt som André Bjerke, og hans bøker under navnet Bernhard Borge er etter min mening blant de fremste i norsk krimhistorie. De dødes tjern er den av bøkene hans de fleste kjenner til, og ikke uten grunn. André Bjerke kombinerer det knusende logiske og rasjonelle med det mystiske og overnaturlige på mesterlig vis, og har skrevet en grøsser det er umulig å løsrive seg fra. Tonen og språket klinger av fantastisk god norsk, av det slaget som nesten ikke er å lese lenger, og like fantastisk som historien selv. Bernhard Borge er dessuten en lett likende karakter, og trivelig selskap gjennom mer enn bare denne ene romanen. En fulltreffer, rett og slett - nytes best på en mørk og stormfull aften!

S
S – 02.08.2008

– Dette er en meget skremmende og velskrevet bok av en av norges beste forfattere gjennom tidene. Handlingen kretses rundt en legende om Daumannshytta ved Blåfjellet, der den tidligere eieren går igjen, etter å ha drept sin egen søster og hennes elsker ut av sjalusi. Når en mann som befinner seg på hytta, forsvinner på mystisk vis, antakelig av drukning, bestemmer en gjeng ungdommer seg for å nøste opp i mysteriet, selv om det viser seg å bli en svært farlig og skremmene opplevelse. Det som først var et middagsselskap mellom venner, forandres til en nervepirrede jakt på et farlig og fryktelig svar. Dette er en psykologisk skremmende bok, som treffer en intens nerve hos leseren. Andre Bjerke var en fremragende forfatter, noe han absolutt beviser her. Dette er en bok man burde eie i samlingen, og passer perfekt til mørke høstkvelder eller høytlesning med tanke på å skremme!

C
Cecilie – 13.06.2006

– Denne boken vil være svært vanskelig å legge fra seg når man først er begynt. Bernhard Borge og kona Sonja har venner til middag og han er svært opprådd over at han ikke har stoff til sin neste bok. Vennene vet imidlertid råd og forteller om en hytte som visstnok skal inneholde gjengangeren Tore Gruvik som hadde tatt livet av sin søster og hennes elskede i Blåtjern som ligger like ved hytta. Han blir deretter sinnssyk og kaster seg selv i Blåtjern. Myten har det at alle som befinner seg i hytta vil bli besatt av Tore Gruvik og vil til slutt ta livet sitt i tjernet... Når enda en mann tar livet sitt i Blåtjern reiser vennene opp til hytta for å finne ut hva som er skjedd...

P
Paal – 18.02.2005

– ¿Hesykasme¿ er en av de viktigste strømningene innenfor ortodoks kristen åndelighet, som i dag har oppnådd en stor popularitet i vesten, delvis takket være den tilbaketrukne forfatteren John Salingers forfatterskap. Sentralt i denne formen for åndelighet står ¿Jesusbønnen¿, påkallelsen av Jesu navn som en vei til fordypelse og kontemplasjon. I motsetning til tunge monografier og korte artikler om dette emnet, har den franske konvertitten til Den ortodokse kirke Lev Gillet med ¿The Jesus Prayer¿ skrevet en både lettfattelig men presis bok om emnet som er svært god. Gillet levde selv store deler av livet som munk, og baserer derfor denne boken vel så mye på praktisk erfaring som akademiske bestrebelser. Boken er introdusert av Kallistos Ware, som var en av de viktigste ortodokse kulturformidlerne i vesten på 1900-tallet. Man kan med fordel lese boken ved siden av Gillet¿s andre bok ¿Orthodox Spirituality¿, siden de to godt utfyller hverandre. ¿The Jesus Prayer¿ er opprinnelig utgitt på det svært respekterte forlaget Saint Vladimir Seminary Press, og er oversatt fra fransk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på De dødes tjern:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Handlekurv