Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Marionetten

Nye spioner med nye lojalitetsbånd, gamle spioner med gamle. Terror som tidens løsenord. Anstendige mennesker som ønsker å gjøre godt, men fanges i et moralsk dilemma: Så mange fornuftige og logiske grunner for å gjøre det umenneskelige. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Nye spioner med nye lojalitetsbånd, gamle spioner med gamle. Terror som tidens løsenord. Anstendige mennesker som ønsker å gjøre godt, men fanges i et moralsk dilemma: Så mange fornuftige og logiske grunner for å gjøre det umenneskelige. Dette er bakteppet i Jon le Carrès intenst fengslende og dagsaktuelle roman Marionetten.

En utsultet ung russer i lang, svart frakk smugles midt på natten inn i Hamburg. Rundt halsen har han uvanlig mange penger i en skinnpose. Han er en from muslim. Eller er han det? Han sier han heter Issa.

Annabel, en idealistisk, ung, tysk advokat, bestemmer seg for å redde Issa fra utvisning. Snart blir klientens overlevelse viktigere for henne enn egen karriere - og sikkerhet. I jakten på Issas mystiske fortid treffer hun den litt sære Tommy Brue, siste arving til Brue Frères, en britisk Hamburg-basert bank på vei ned.

Annabel, Issa og Brue danner en usannsynlig allianse - og en umulig kjærlighetstrekant.

I mellomtiden, ved ferten av et lett bytte i "krigen mot terror", sirkler de rivaliserende spionene fra Tyskland, England og USA inn de uskyldige.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
408
ISBN
9788202286163
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
A most wanted man
Format
21 x 15 cm
Nr
9005153

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

M
Morta – 02.09.2009

– John Le Carré er tilbake med en ny thriller. Denne gangen er det trussel om terrorrisme og hvordan krigen påvirker aktørene i boka. En ung utsulta russer (Issa) blir tatt vare på av noen fromme Muslimer i Hamburg. Og dermed starter et kappløp om å fange eller hjelpe russeren. Er han en terrorist eller er han bare en from russer? Dette er Le Carré som vi kjenner ham best. En thriller der det kryr av spioner, og konspirasjoner. Denne blir jo høyaktuell på grunn av den politiske atmosfære vi har i verden i dag, hvor krigen mot terrorisme er meget sentral. I denne boken greier Le Carré å skrive en historie der man ikke helt vet om han er from eller ikke, om han har en agenda og hva de ulike spionene har tenkt å bruke Issa til. Dette er en god spionthriller fra Le Carré.

T
T – 11.04.2009

– John Le Carre er en gammel mann som har skrevet mange bra bøker. Dette gjør at lista settes høyt, og dessverre kommer ikke denne boka opp mot gamle høyder. Historien er bygd opp i etterdønningene fra terrorangrepene i New York 11. september 2001. Vi møter Issa, muslim og mistenkt for å være involvert i terror, og det skal han snart merke der han prøver å leve i skjul i Hamburg. Tysk etterretning kommer ikke akkurat fra det positivt i denne boka, og forfatterens patriotisme skinner godt gjennom, synes jeg. Jeg ble ikke helt engasjert av denne boka, og da blir det sånn midt på treet for meg.

S
S – 09.11.2008

– John le Carré blir 77 år på dette året, og har skrevet spionromaner omtrent siden Berlinmuren ble reist. I "Marionetten" tar han temperaturen på Tyskland etter 11. september, resultatet er dessverre blitt hans minst engasjerende bok på mange år. Boken mangler mye, både brodd, spenning og skarphet. Dette vil skuffe leseren, da man vet at le Carré er en mann som har gitt oss mange svært gode bøker. Boken er strengt tatt noe uferdig og sløsete, le Carré makter ikke å nå opp til kvaliteten man vet han sitter inne med. Forfatteren har gitt verden bøker som "Mord av klasse" og "Absolutt venner", men denne boken blir en stor skuffelse i forhold til dem. Boken er ikke dårlig, men heller ikke den beste fra den aldrende forfatteren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Marionetten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv