Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Havfruen

Den sjette boken i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i Fjällbacka Magnus Kjellner, lykkelig gift og far til to, forsvinner sporløst i Fjällbacka. Tre måneder senere blir han funnet fastfrossen under isen, med merker etter vold. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Utsolgt
Den sjette boken i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i Fjällbacka Magnus Kjellner, lykkelig gift og far til to, forsvinner sporløst i Fjällbacka. Tre måneder senere blir han funnet fastfrossen under isen, med merker etter vold. Det blir dessuten kjent at en av vennene hans, Christian Thydell, i mer enn ett år har fått anonyme trusselbrev. Christian står foran sitt store gjennombrudd som forfatter, og på lanseringsfesten for romanen Havfruen får han enda en meddelelse. Han bryter sammen og viser brevene til Erica Falck, som har hjulpet ham med manuskriptet. Christian nekter å gå til politiet, men Erica smugler med seg et av brevene og viser det til Patrik. Hun er urolig for hva som kan skje. Patrik aner at det finnes en sammenheng mellom brevene og drapet på Magnus, og at sporene fører bakover i tiden.Camilla Läckberg (f. 1974 i Fjällbacka) debuterte som krimforfatter i 2003 og har siden skrevet seks romaner om Erica Falck og Patrik Hedström. To av disse ble nominert til Årets bästa svenska deckare. I 2006 ble hun tildelt Folkets litteraturpris. Camilla Läckbergs bøker er solgt i over to millioner eksemplarer bare i Sverige og er filmet av svensk TV.

Medlemsvurdering:
Dette er den sjette historien om Patrik, Erika og menneskene i Fjällbacka. Erikas venn Christian Thydell mottar trusselbrev, men han vil ikke gå til polititet. Erika viser dem til Patrik og han begynner å se at det er mer bak disse brevene enn hva man tror. For når en av vennene til Christian dukker opp død, kan det virke som noe fra deres fortid har dukket opp igjen. Dette er en meget bra laget historie, med et meget utspekulert mysterium som vil få deg til å gjette feil hele tiden. For dette er en orginal og god historie, som bringer frem varme følelser når man hører om personene i Fjällbacka. En veldig bra historie.

Morta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
415
ISBN
9788205388277
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Sjöjungfrun
Format
21 x 14 cm
Nr
9008128
Serie
Patrik Hedström og Erica Falck 6

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Ingrid davidsen – 28.05.2018

– Havfruen

l
liv torunn ellingesen – 13.04.2016

– Jeg synes ikke at denne boken er det beste av Lackberg. Når man ikke får lest så mange sider av gangen, er den vanskelig å følge med på.

a
anneks – 14.10.2009

– Camilla Läckberg har nok en gang levert en en spennende page-turner. Denne gangen når hun ikke helt opp hos meg, for jeg følte lenge at plottet var brukt opptil flere ganger før. Gamle synder og hemmeligheter fra barndommen dukker opp og gjør gjerningsmannen til den han er. Jeg kommer ikke helt over følelsen av at dette har vi lest fra Läckberg flere ganger tidligere. Men boka vokste på meg etterhvert. Gjerningsmannens tragiske historie satt i meg lenge etter at boka var ferdig, og boka var absolutt spennende hele veien, slik en god krim skal være. Den kan absolutt anbefales til alle som liker god krim. Som ferielektyre vil den være et svært godt valg!

M
Morta – 21.09.2009

– Dette er den sjette historien om Patrik, Erika og menneskene i Fjällbacka. Erikas venn Christian Thydell mottar trusselbrev, men han vil ikke gå til polititet. Erika viser dem til Patrik og han begynner å se at det er mer bak disse brevene enn hva man tror. For når en av vennene til Christian dukker opp død, kan det virke som noe fra deres fortid har dukket opp igjen. Dette er en meget bra laget historie, med et meget utspekulert mysterium som vil få deg til å gjette feil hele tiden. For dette er en orginal og god historie, som bringer frem varme følelser når man hører om personene i Fjällbacka. En veldig bra historie.

t
tonemor – 26.06.2009

– "Havfruen" har en krypende spenning i seg gjennom hele boka, som forsterkes gradvis frem mot den endelig avsløringen og forklaringen. Teoriene om hva som var motivet og hvem som utførte drapet var mange mens jeg leste, men løsningen overrasket meg. Ganske finurlig og spesiell, jeg tror ikke jeg har vært borti noe lignende tidligere. Samtidig flettes også Erikas graviditet, forholdet til søsteren og andre småting utenom drapsgåten inn i handlingen, noe som skaper fine små avbrekk og er hyggelig lesing på veien mot oppklaringen. Tekstbitene som åpner hvert kapittel med den ukjente fortelleren skaper litt nysgjerrighet, men ikke før det har gått noen kapitler og man begynner å ane sammenhengen og hvordan fortidens hendelser henger sammen med nåtiden. Til tross for at jeg er positiv til løsningen og til hvordan hovedsaken i boka er konstruert og har basis i fortiden og skjulte hemmeligheter, så tok det litt tid før jeg ble skikkelig interessert og engasjert i lesingen. Men "Havfruen" knaller i alle fall til med en skikkelig avslutning! To gigantiske spenningstopper på noen få sider, der utfallet av begge er høyst usikkert. Det skulle nesten ikke være lov å avslutte en bok slik! Jeg gir en god firer til boka.

R
Rosa – 12.06.2009

– I "Havfruen" møter vi Erica og Patric igjen. Jeg anbefaler derfor alle og lese de første bøkene i serien om den nysgjerrige Erica først. Komposisjonen er ok - historien veksler mellom nåtid og fortid. Det fortidige er skrevet i kursiv og fortalt av en stemme vi i begynnelsen ikke vet hvem tilhører. Mye handler om å avdekke hvem det er som forteller her. Christian, hovedpersonen i boka, har vært med i de andre bøkene som en bibliotekar som har hjulpet Erica med research. Nå har han gitt ut sin egen bok, og tittelen på denne er nettopp "Havfruen". Han burde vært lykkelig, men merkelige og uhyggelige ting skjer rundt ham, og det viser seg etter hvert at noe grusomt hendte en gang i fortiden og at flere i Fjällbacka er involvert.

T
T – 05.06.2009

– Dette er den sjette romanen Camilla Läckberg skriver om politimannen Patrick Hedström og hans kone, forfatteren Erica Falck. Som alltid så opptar deres privatplass en stor plass i boka, og det kan man like eller ikke like, men har du kommet så langt i serien tror jeg du kommer til å like denne boka også. I starten følger vi flere historier. En av dem er forsvinningen til tobarnsfaren Magnus Kjellner, som sporløst har blitt borte. Og i tillegg til hovedpersonenes privatliv følger vi også en forfatter som mottar truende brev. Alt dette blir sakte, men sikkert vevd sammen, og jeg synes at det blir skikkelig spennende. Dette er underholdningskrim, og har du likt Läckbergs tidligere bøker, vil du også like denne.

G
Glad i bøker – 18.05.2009

– I boka "Havfruen" møter vi nok en gang politimannen Patrick Hedstrøm og hans forfatterkone Erika Falck. Boka starter med at Magnus Kjellner som er gift og far til to forsvinner. Forfatteren Christian Thydell har mottatt trusselbrev, og det viser det seg etterhvert at det er flere som har fått. Uhyggen brer seg blant vennene, og alle lurer på hvem denne brevskriveren er. Boka er meget godt skrevet og uhyggen bygger seg opp utover i boka. Svaret på gåten viser seg å ligge langt tilbake i tid, og Erika snuser som vanlig i sakene. Nok en gang har Camilla Läckberg klart å skrive en alle tiders krimbok.

K
Karolinex – 05.05.2009

– Boken "Havfruen" handler om Magnus Kjellner som blir funnet under isen, fastfrosset med merker etter vold. En av hans venner, forfatteren Christian Thydell, har fått en del anonyme trusselbrev i ca ett helt år. Han bestemmer seg for å vise trusselbrevene til Erica Falck. Christian vil ikke gå til politiet uansett hva, men Erica bestemmer seg for å vise et av trusselbrevene til Patrik. Han tror at det er en sammenheng mellom trusselbrevene og drapet på Magnus Kjellner, og at disse sporene fører oss tilbake i tiden. Dette er den sjette boka om Erica og Patrik. For å være helt ærlig hadde jeg ikke så store forventninger om denne boken, men ble veldig overasket! Dette er en meget spennende bok som jeg anbefaler alle å lese!

T
Turbo – 29.04.2009

– Dette er den sjette boken om Erica Falck og hennes politiektemann Patrik Hedström. En godt likt familiefar forsvinner og blir senere funnet drept og fastfrosset i isen. Samtidig oppdages det at en bekjent av den døde og av Erica har mottatt anonyme trusselbrev. Christian, Fjällbackas biblotekar (som bisto Erica med hennes undersøkelser om sin mor i "Tyskerungen"), er midt i lanseringen av sin debutroman, "Havfruen", mottar trusselbrev og familien føler seg truet. Erica, som er gravid med tvillinger, engasjerer seg i saken og graver etterhvert frem mørke hemmeligheter fra fortiden. Dette er en spennende og god historie. Som alltid handler disse bøkene også mye om Ericas privatliv. For de som har lest alle bøkene og blitt "kjent" med Erica og Patrik, får boken en dramatisk slutt, som gjør at neste bok må komme fort! Anbefales!

B
BC – 06.04.2009

– "Havfruen" av Camilla Läckberg overrasket på flere måter. Med relativt lave forventninger resulterte boka i spennende lesing. På forhånd kan en tro at dette er historien en har hørt hundre ganger tidligere. En person blir funnet død under isen, og kroppen har merker etter vold. Anonyme trusselbrev sendes til en av vennene til avdøde Magnus Kjellner. Selvfølgelig nekter han å gå til politiet, men han viser dem til en venninne som igjen viser det til en annen. Det oppdages en sammenheng mellom drapet og brevene, og sporene leder til noe forferdelig. Boka er skrevet i retrospektiv teknikk. En starter i nåtiden, sakte beveger en seg bakover og etter hvert som en går bakover i tid oppdager en at det har skjedd noe. Absolutt spennende lesing.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Havfruen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Heksen

Camilla Läckberg
Innbundet 
129,- 399,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Pondus

Frode Øverli
Innbundet 
299,- 329,-

Orderud

Øystein Milli
Innbundet 
390,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Logg inn

Handlekurv