Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom

Morten Schakenda valgte bort et liv som chef i hovedstaden til fordel for brødbaking i Lom. Bakevarene hans er sagnomsuste - nå kan du lage dem selv!

Les mer

545,-

599,- Spar: 54,-

Innbundet
Utsolgt

Det sies at folk kjører 32 mil tur-retur fra Lillehammer for å kjøpe godt brød fra Bakeriet i Lom. Selv dro Morten Schakenda fra Oslo og en travel karriere ved noen av Norges aller beste restauranter til Lom for å bake brød. Noen år senere er denne perlen av et bakeri blitt viden kjent. Nå er høydepunktene samlet i en bakebok som får deg til å lengte etter duften av nybakt brød.

"Morten har laga Bakeri i Lom for å dela med andre.
Dela optimisme, handverk og engasjement" Arne Brimi

Ujålete og sjenerøs
Her er fristende oppskrifter som får deg til å lengte etter duften av nybakt brød, som alle kan få til hjemme på kjøkkenet. Det er en tøff, barsk og ujålete bok med gode og inspirerende bilder. Morten Schakenda byr på seg selv og sine historier. Han gir oss ikke bare lekre oppskrifter, men også møter med mennesker i og rundt bakeriet. Og ikke minst: hva som er hemmeligheten hvis du vil oppfylle en drøm!

Fra kokk til baker
Morten Schakenda åpnet Bakeriet i Lom i juli 2004. Han har tidligere vært på Kokkelandslaget, arbeidet som leder ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, og bidratt til en rekke kokebøker. Nå begynner arbeidsdagen ved midnatt og søvn er mangelvare.

"Du får en aha-opplevelse av å dra til Lom og sette tennene i Mortens brød. Hvordan får han det til? Hvordan er et stykke brød blitt til kunst?!" Leif Ove Andsnes

Medlemsvurdering:
Her er det mye å lære, selv for en som har bakt mye. Schakenda formidler kunnskap og triks på en meget lettfattelig måte og inspirerer virkelig til baking.

Hogne W Helgesen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
192
ISBN
9788203237157
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
31 x 25 cm
Nr
9010866
Priser
Norlis kokebokpris 2009

Kunders vurdering

H
Hogne W Helgesen – 30.09.2016

– Her er det mye å lære, selv for en som har bakt mye. Schakenda formidler kunnskap og triks på en meget lettfattelig måte og inspirerer virkelig til baking.

K
KJÜ – 09.08.2010

– Jeg har alltid vært glad i å bake og elsker godt bakverk. Har du tendenser i samme retning som meg, er dette boka for deg. Boka gir en god innføring i "teorien" bak baking - hva som skjer og hvorfor, uten at dette blir for teknisk og kjedelig. Samtidig formidler boka lidenskapen og kjærligheten til håndverket på en svært inspirerende måte. Men det aller beste med boka er selvfølgelig de fantastiske oppskriftene som er inntatt. Jeg har forsøkt flere forskjellige og er svært godt fornøyd med resultatet - den gangen det ikke ble vellykket, var det utelukkende bakerens egen feil. Den eneste ulempen jeg ser ved boken er at du får veldig lyst på en skikkelig steinovn for å utvikle bakingen ytterligere ett skritt videre. Men det er absolutt ikke noe must! En deilig og usnobbete bok om baking - inspirerende for aspirerende bakere på alle nivåer!

R
Ragnhild – 21.04.2010

– Dette er bakeboken som alle bakeintereserte bare MÅ ha! Her er det gjærbaksten som gjelder. Men i tillegg til å gi deg gode oppskrifter på velsmakende brød og boller, så er det en god tekst som det er spennende å lese. Det er mange mennesker som presenteres her, og historiene er mange. Det lønnes også absolutt å lese forfatterens egne tekster som er innimellom, da de er spekk fulle av supre tips! Viste du for eksempel at man ikke skal varme vesken når man skal lage gjærdeig men heller kna den så lenge at den blir passe varm av friksjonen? Dette og mer til kan du her lese om i denne åpenhjertige boken der forfattern virkelig deler sine erfarigner og oppskrifter! Anbefales på det aller varmeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv