Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Salvadoreña

roman

Cecilia Samartin er en ny favoritt blant norske bokelskere. Nå har hun skrevet en vakker roman om å ta vare på hverandre og de store drømmene. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Utsolgt

Som ung jente flykter Ana fra et krigsherjet El Salvador til et kloster i USA. Motvillig må hun siden forlate nonnenes fellesskap for å bli sendt til et rikmannshjem i California der hun skal passe familiens barn. På tross av sine egne følelsesmessige sår, er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det.


150 000 nordmenn har kjøpt Cecilia Samartins bøker Señor Peregrino og Drømmehjerte. I Salvadoreña tar hun oss med på en ny, eksotisk reise i en vakker og fargerik roman. Samartins evner til å skildre den sterke kvinnen - som aldri gir opp håpet om et bedre liv - fengsler stadig nye lesere.
Cecilia SamartinCecilia Samartin (f. 1961) bor i USA. Familien hennes ble tvunget til å flykte fra Cuba under revolusjonen, noe som har satt sitt preg på livet hennes. Señor Peregrino ble hennes store gjennombrudd som forfatter, og i 2008 kom også romanen Drømmehjerte ut på norsk.

Medlemsvurdering:
Denne boken var en fantastisk reise inn i en verden jeg ellers aldri hadde fått være en del av. En kjærlighetshistorie, kanskje, men så uendelig mye mer. Jeg lo og jeg gråt. Blandingen av det gjenkjennelige nære i relasjonene, samt avstanden som ligger i rollene er beskrevet på en måte som bringer leseren inn i boken på en unik måte.

Line

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Juritzen forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
380
ISBN
9788282050432
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
Vigil
Format
22 x 15 cm
Nr
9010734

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Line – 28.08.2010

– Denne boken var en fantastisk reise inn i en verden jeg ellers aldri hadde fått være en del av. En kjærlighetshistorie, kanskje, men så uendelig mye mer. Jeg lo og jeg gråt. Blandingen av det gjenkjennelige nære i relasjonene, samt avstanden som ligger i rollene er beskrevet på en måte som bringer leseren inn i boken på en unik måte.

v
vl – 14.07.2010

– Allerede i Samartins første roman ble jeg grepet av hennes måte å bygge opp romanene sine på. Forventningene var derfor store til denne boka. I Salvadoreña møter vi Ana. Forfatteren hopper mellom å fortelle oss om hennes tidligere liv i krigsrammede El Salvador og nåtiden som banepike hos familien Trelis. Ved å bygge opp fortellingen på denne måten føler jeg at hun gjør den mer spennende. Sakte men sikkert kobler jeg hva som har hendt, før historie og nåtid til slutt kobles sammen. Genialt! For meg ble dette en roman som det var vanskelig å legge fra seg. Følte at jo mer jeg nærmet meg slutten, desto mer interessert ble jeg i historien. En roman som tidvis skildrer dystre temaer, men som på samme tid føles koselig å lese. Anbefales!

I
IM – 09.01.2010

– Etter å ha lest både "Señor Peregrino", "Drømmehjerte" og "Salvadoreña" har jeg funnet ut at Samartin må være en av de nye yndlingsforfatterene mine. Det er noe med måten hun skriver på som er så fengende at jeg ikke greier å legge fra meg boka før jeg er ferdig. "Salvadoreña" er ikke den aller beste, men historien var både varmende og opprivende. Boken handler om Ana som flykter fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA. Her håper hun å finne fred og ro, men må i stedet for reise til familien Trellis for å jobbe som barnepike. Her oppdager hun følelser hun ikke visste hun kunne føle, og livet hennes peiler seg inn på en ny vei. Så absolutt verd pengene!

R
Ragnhild – 05.01.2010

– Jeg var litt skuffet over denne romanen. Den ble litt langdryg på en eller annen måte. Den første halvdelen var både spennede og morsom, for ikke å nevne litt trist, men den andre halvdelen kunne uten problemer ha vært kortet inn en god del. Vi blir kjent med kvinnen Ana, og hennes valg i livet. Ved å hoppe fram og tilbake mellom barndomsminner skrevet i jeg-form, og fortellerstemmen som forteller om Ana, så blir vi kjent med denne kvinnen på godt og vondt. Men denne kvinnen er mest god! At mennesker som virkelig har mistet alt her i livet kan komme seg opp igjen og se solen, det er fantastisk. Boken er godt skrevet i første halvdel, men taper seg etter min mening i andre halvdel.

G
Glad i bøker – 09.11.2009

– I boka "Salvadoreña" møter vi Ana som kommer fra El Salvador. Hun flyktet derifra som ung etter å ha opplevd grusomme handlinger. Hun har bestemt seg for å bli nonne i et kloster i USA. Hun blir overtalt til å prøve seg som barnepike hos en rik familie i California. Dette blir starten på et nytt og annerledes liv. Hun vier etterhvert hele sitt liv for denne familien. Dette er ei nær og sårbar bok. Vi møter både det gode og det grusomme i livet. Dette handler om lengsel, kjærlighet og vennskap, men også om sjalusi og sinne. Forfatteren gir oss et nært bilde av hovedpersonene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Salvadoreña:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Logg inn

Handlekurv