Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skråpånatta

roman

«MESTERLIG MYTTING! For en avslutning på Lars Myttings storverk: Den dramatiske 'Skråpånatta' er en forfattermessig triumf.»

SKRÅPÅNATTA kommer ...

Tredje og siste bind i Lars Myttings romantrilogi!

Skråpånatta er en episk roman om et bygdesamfunn og et Norge på vei inn i krig, om slekters gang og angiveri, og en aldrende prest fanget i profetien om sin egen død. Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
SKRÅPÅNATTA kommer ...

Tredje og siste bind i Lars Myttings romantrilogi!

Skråpånatta er en episk roman om et bygdesamfunn og et Norge på vei inn i krig, om slekters gang og angiveri, og en aldrende prest fanget i profetien om sin egen død. En ny generasjon på Hekne har arvet forfedrenes besettelser, og aner at Heknevevens varsler snart vil fullbyrdes, blant dem varselet om Skråpånatta, dommedagsnatten som etter gammel bygdetro skal bli den kjente verdens siste dag.

Medlemsvurdering:
En fantastisk avslutning på en stor trilogi. Skriver meget engasjerende, og man blir bare oppslukt i historien.

Bror

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205569805
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Serie
Hekne 3

Anmeldelser

«MESTERLIG MYTTING! For en avslutning på Lars Myttings storverk: Den dramatiske 'Skråpånatta' er en forfattermessig triumf.»

Guri Hjeltnes, VG

«'Skråpånatta' er først og fremst en stor og rik roman. Den er som en brønn som ikke går tom. Det tok ikke lang tid før jeg opplevde boka som en film. Mytting skriver sånn at det oppstår bilder og det vil ikke overraske om det blir film av dette stoffet. [...] Likevel, 'Skråpånatta' er en av høstens aller beste bøker. Mytting på sitt beste. Tor Hammerø, Nettavisen»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«SMELLVAKKER SLUTT FOR MYTTINGS FAMILIESAGA. Lars Myttings 'Skråpånatta' er blant de beste bøkene anmelderen har lest av en nålevende norsk forfatter.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«EN FANTASTISK TRILOGI ER I MÅL. Med episk intensitet og dramatisk fortellerkraft ruller nå historien inn i 1930-årene, i en fortelling som strekker seg over fire hundre år.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Det tredje bandet i heknetrilogien, 'Skråpånatta', innfrir det 'Søsterklokkene' og 'Hekneveven' lova. Her er ingen store overraskingar eller uventa skruar, berre meir av det som gleda mange tidlegare: Ei mytisk eventyrforteljing i botnen. Gode miljøskildringar. Ein interessant hovudperson. Eit vell av andre romanfigurar. Lokal forankring, språkleg og geografisk. Band mellom land. Innsikt i naturen, historia, folket. Rett og slett solid romanhandverk.»

Gerd Elin Sandve, NRK

«STORSLÅTT FINALE. Lars Mytting samlar trådane i eit heilstøypt storverk om vevnad, kyrkjeklokker og minne. Ventetida er over. Siste bindet av Lars Myttings Hekne-trilogi er no i bokhandelen. Bør du lese ho? Eg er ikkje i tvil. Set du pris på velskrivne romanar med intens spenning og full av replikkar som sit som ordspråk - og med et vell av historisk og teknologisk kunnskap som dei fleste kan lære noko nytt av, er svaret, utan atterhald: Ja.»

Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt land

«... jeg kan ikke annet enn å gi meg over til den alvorlige leken, iblandet tro og overtro, som Lars Mytting nå har gjennomført med 'Skråpånatta'. Fortellingen om presten på Butangen og hans livskamp rører alle sanser.»

Mia Bull-Gundersen, bok365

«At Lars Mytting er en framifrå forteller, vet alle som har lest ei eller flere av bøkene hans. Med «Skråpånatta» er han formidabel. Når forfatteren etter tre år «endelig» er ute med det etterlengtede manuset til tredje og siste del av sammenvokste Hekne-søstrene, er det nemlig med sjelden fortellerglede.»

Per Ivar Henriksbø, Østlendingen

«MYTTING PÅ ØVERSTE HYLLE. 'Skråpånatta' er medrivende og storslått dikting frå Lars Mytting. [...] Hekne-trilogien under eitt, og kanskje særleg 'Skråpånatta', er prega av litterært handverk av ypparste merke.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Kunders vurdering

B
Bror – 05.11.2023

– En fantastisk avslutning på en stor trilogi. Skriver meget engasjerende, og man blir bare oppslukt i historien.

J
Jeanette – 04.11.2023

– Veldig bra bok

T
Toril – 04.11.2023

– Kjempefin bok!🙂

K
Karin Dahl Barlien – 04.11.2023

– Fantastisk bok med rikt og frodig språk. Nydelig miljø og personskildringer. Fin avslutning på trilogien.

J
Jon Bakken – 23.10.2023

– Historien balanserer hele tiden mellom sagnet om tvillingklokkene og på den andre siden en dikterisk fri historiefortelling om krigstiden i ei norsk bygd. Det mytiske blir mer krevende i denne boka fordi vi er tett opp til vår egen tid. Gode miljøskildringer og sterkt om lojalitet og motsetninger i et lite samfunn.

S
Stein Verngård – 20.10.2023

– Fantastisk bok, og en meget god avslutning på trilogien.

U
Unni Welander – 20.10.2023

– Fantastisk bok, fantastisk serie. Storkoste meg og ble interessert og berørt. En skrivestil og et ordbruk i min ånd. Savnet flere opplysninger om Astrids liv etter krigen.

h
helen nilsen – 20.10.2023

– kjempegod...nesten den beste av dem:)

E
Else Lindgren – 19.10.2023

– En fengslende bok om forhistorien vår. Godt skrevet med spennende og detaljert beskrivelse av livet og framskrittene i denne perioden. Disse bøkene kom jeg til å fram igjen.

M
Marit – 19.10.2023

– Hadde stor glede av å lese denne! Godt skrevet, historisk interessant, gode menneskeskildringer. Lars Mytting er en god forfatter!

H
Helga – 18.10.2023

– Skråpånatta følger opp historien på en drivende god måte. Vanskelig å legge fra seg. Jeg har lest hele serien, og alle bøkene er svært velskrevet, og den siste gir et godt bilde og sammenbinding av historien. Jeg likte den veldig godt.

H
Hallfrid Aarstein – 18.10.2023

– Gir meg lyst til å lese mer!

E
Eli Fladby – 17.10.2023

– elsker den . Så velskrevet. Det var som å være der. Jeg levde omtrent slik selv, (f. 1948), Elsker den serien. Har også lest Søsterklokkene. Jeg kunne vært der. Skulleogså gjerne lest Hekneveven , men finner den ikke hos dere. Superfin bok

E
Erik Samuelsen – 17.10.2023

– Nei takk

R
Rettedal – 17.10.2023

– Super og fengslende lesning 👍

L
Liv Inger Syljuåsen – 17.10.2023

– Fengslende bok som binder historien sammen og trekker tråder på tvers av århundrer og land. Vanskelig å legge fra seg. Håper på flere gode bøker fra Mytting framover …

H
Hildegunn S – 17.10.2023

– Helt altoppslukende- som forventet! Hadde tenkt å kose meg med å lese den sakte, men den var så spennende at den ble slukt på noen dager! En flott trilogi med et univers og karakterer jeg vil savne å lese om.

V
Vigdis Veie-Rosvoll – 17.10.2023

– En feil med denne: den skulle vært dobbelt så lang!!😊

I
Ingrid Wennberg – 17.10.2023

– Koste meg skikkelig med denne boka - synd at jeg leste den ut så fort. Anbefales!

E
Eli – 17.10.2023

– Denne boka ventet jeg lenge på og den svarte absolutt til forventningene! Jeg har selvsagt lest Søsterklokkene og Hekneveven tidligere😊

L
Lauritz Stoltenberg – 17.10.2023

– Fantastisk avslutning!!!

L
Lisbeth Udø – 17.10.2023

– Altoppslukende avslutning på en trilogi som har vært fascinerende å lese - vanskelig å legge fra seg når man først har begynt!

L
Lillian G Fosstveit – 17.10.2023

– Eminent oppfølger. Takk, Lars Mytting

E
Edny Boklund – 17.10.2023

– En ordkunstner av de skjeldne! Måtte lese noen setninger om igjen bare for å nyte dem. Særlig siste del av boka var utrolig spennende. Likevel, til tross for en femmer, holder jeg en knapp på de to foregående bøkene i trilogien.

O
Odd B. Breivik – 17.10.2023

– En historie med mange elementet og ulike tidsepoker. Til dels eminent skrudd sammen. Mange tidsriktige omstendigheter og historiske realiteter inkludert. I sum: En lesefest.

A
Anne Gunn Berg – 17.10.2023

– Synes boka var bra, men tror jeg likte de to første bedre. Vil gjerne vite mer om noen i denne familien framover, så håper på en oppfølger!

L
Lillybeth – 17.10.2023

– Anbefales , en altoppslukende bok

E
Erik Anker – 17.10.2023

– Ikke helt på høyde med de to første bind i Hekne-trilogien. Han skriver oftest medrivende, men spesielt innblandingen av okkupasjonstiden virker litt «utenpåklistret» og virker unødvendig inforhold til flyten i denne bygdekrøniken

l
lena gulliksen – 17.10.2023

– En bok til å spise opp, kunne ønske den aldri tok slutt. 5 ++ stjerner

S
Solvor Sylte – 17.10.2023

– Lars Mytting er en ren ordkunstner, han bruker en del dialekt i fra Gudbrandsdalen, og har eg egen måte å komponere setninger på . Jeg leste boka som om jeg satt i en kinosal og så historien utfolde seg på lerettet, han beskriver alt så levende; stemninger, det sosiale og psykologiske samspillet mellom menneskene , naturskildringer så levende at man føler man står i landskapet..En ren fryd av en leseopplevelse, leste sakte på slutten for at boka skulle vare lenger . Denne trilogoen og Lars Mytting sine bøker anbefales på det varmeste fra en begeistrert leser :-)

I
Inger Marita Lorentzen – 17.10.2023

– Drivende bra bok som samler tråder og avslutter en historie over tre bøker! Språk, naturskildringer, menneskeskildringer og stemninger er så bra beskrevet!

P
Per Magnussen – 02.10.2023

– Nå er jeg omtrent halvveis i boka, og tror jeg må ta en liten pause. For å glede meg til resten.. Det er et språk og fortellerkunst som må nytes lenge.

H
Hildegunn B. H. – 01.10.2023

– Fantastisk bok, anbefales sterkt! Har ventet på boka siden Hekneveven, og den innfrir de store forventningene. Mytting er en strålende forfatter.

A
Anne Gjørund Borge – 20.09.2023

– For en fantastisk avslutning på et romanverk! Det er en nytelse å lese Myttings tekst. Han beskriver både natur og mennesker på en innførende og beskrivende måte. Jeg gledet meg over hver side i denne boka!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skråpånatta:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv