Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sjøfiskehåndboka

Norge har en helt rå kystlinje, rett ut mot noen av verdens beste fiskebestander. Det er bare å kaste ut, og hale fangsten inn. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Sjøfiske er aktivt sportsfiske og fritidsfiske. Du kommer langt på vei med enkelt utstyr og et par sluker, men det kreves kunnskap om de ulike artene samt litt mer enn noen sildesluker for virkelig å utnytte de mulighetene som det salte elementet gir. Forfatterne Asgeir Alvestad og Torolf Kroglund slår et slag for fiske i sjøen, og helst et målrettet fiske etter spesifikke arter. Det er spennende og utfordrende, og med mer kunnskap øker sjansene for fangst. Artene er mange, og sesongen er hele året. Sjøfiske er dessuten en fin aktivitet for hele familien.

Solide forfattere
Asgeir Alvestad er profesjonell havfisker, og har vunnet en rekke titler, blant annet Norgescup og NM i havfiske. Han jobber også med utvikling av fiskeutstyr. Dette betyr at mannen vet hva han skriver om. Torolf Kroglund er også en erfaren kapasitet på området. Havet og fjordene er vårt største spiskammers, med noen av verdens mest verdifulle råvarer. Sjøfiske er da også ofte matauk, enten man er sportsfisker eller såkalt fritidsfisker. Forfatterne skiller mellom disse to gruppene, men enten du tilhører den ene eller den andre, er boka nyttig lesning. Har du for eksempel hytte ved sjøen og fisker litt iblant, men har kanskje ikke helt dreisen på det, eller du fisker mye men ønsker å bli mer bevisst valg av agn og art på kroken? Da er det greit med en god håndbok.

Det nødvendige utstyret
Boka starter med å gå gjennom utstyret. Forfatterne er ikke utstyrsfriker, men påpeker at utstyret er en viktig del av fiskeopplevelsen. Dårlig utstyr er lite stas og kan ødelegge fiskegleden. I boka blir du guidet gjennom hva du trenger og hvorfor. Når du skal kjøpe stang, må du for eksempel tenke på slukvekt, lengde og materialvalg i stanga. Er du for eksempel en som drar til kraftig når agnet sitter i bunnen og lar stanga ligge og slenge i bilen, så velg en stang av glassfiber. Er du litt mindre røff og tar vare på utstyret, kan du kanskje velge en grafittstang. Det er viktig å variere lokkemiddel etter forholdene. Den som fisker i sjøen har vel kanskje en tendens til å sette på samme type agn uansett forhold, men det lønner seg å variere. Boka tar for seg mulighetene. Skal du bruke kunstig eller naturlig agn? Når skal du bruke stort lokkemiddel og hvorfor skal du noen ganger bruke lett lokkemiddel? Studier av fiskens angrepsmønster har vist at for eksempel sluker med enkelte former og utseende er mest effektivt å fiske med. Boka går gjennom ulike typer av naturlig agn, og fisk som agn kan fungere godt til nesten alle arter. Fet fisk er aller best. Et godt tips er å ta seg en agntur og fylle fryseren. Fluefiskeren er heller ikke glemt.

De viktigste artene
Mesteparten av boka er viet det mest vesentlige, nemlig fiskeartene. Forfatterne går gjennom hver art og gir deg det du trenger å vite om lokkemidler, utbredelse, livssyklus, historikk, kjente fiskeplasser eller -områder, fargevalg, båtfiske, fluefiske ... På denne måten fungere boka som en oppslagsbok der du slår opp for å lære mer om de ulike artene. En stor andel av oss er ved kysten en eller flere ganger i løpet av året. Det er ingen grunn til å la stanga ligge igjen hjemme, og med Sjøfiskehåndboka er det alle muligheter for å øke fangstene samt få arter du vanligvis ikke fisker etter. Jo mer kunnskaper du har om artene og utstyr, jo mer fisk får du. Sjøfiskehåndboka er et skritt i riktig retning.

Detaljer

Forlag
Tun
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
272
ISBN
9788252932300
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
25 x 16 cm
Nr
9010904

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sjøfiskehåndboka:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv