Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Egalias døtre

en roman

I fantasilandet Egalia har kvinnene makten, og mennene blir undertrykt. Til alles og mødrelandets beste tilpasser mennene seg fruedømmet. Bortsett fra noen få ... Petronius Bram og
kameratene hans gjør opprør og starter maskulinistbevegelsen. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
I fantasilandet Egalia har kvinnene makten, og mennene blir undertrykt. Til alles og mødrelandets beste tilpasser mennene seg fruedømmet. Bortsett fra noen få ... Petronius Bram og
kameratene hans gjør opprør og starter maskulinistbevegelsen.
Med denne satiriske romanen fikk Gerd Brantenberg oppmerksomhet over store deler av verden. I dag er den regnet som en klassiker blant moderne satirer.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
335
ISBN
9788203353314
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

b
basto – 19.03.2010

– "Egalias døtre" handler om fantasilandet Egalia og hvordan landets samfunn er bygget opp. Den skiller seg ikke så veldig fra det samfunnet vi lever i dag, utenom ved to punkter. Det ene er overvåkningssamfunnet, som minner litt om det vi finner i bøker som Orwells "1984" og Huxleys "Brave New World". Det andre er at det er kvinnene og ikke mennene som sitter med makta i landet. Mennene blir undertrykt og må bruke PH som tilsvarer vår verdens BH. "Egalias døtre" er en morsom og interessant satireroman der Gerd Brantenberg får leseren til å reflektere over om vi ville ha akseptert et samfunn der mennene var undertrykte og bruker mange av de samme argumentene som kvinnene måtte tåle oppgjennom årene. Pluss noen til, som er tilpasset mannlige forhold. Svaret på dette er mest sannsynlig nei, og derfor en viktig bok også for menn som gjerne vil forstå kvinnenes problemer som var i Norge, og fortsatt finnes i andre steder i verden.

M
Marte – 16.04.2008

– Egalias dødtre handler om "bakvendtlandet" Egalia, hvor alt er fantastisk omvendt fra vår hverdag! Selve hoveddiskusjonen i boka er foholdet mann/kvinne i samfunnet, men fortalt på en underholdende og effektfull måte. Egalias dødtre er en morsom, underholdende og satirisk roman, men ikke minst er den en tankevekker og en bok som får deg til å bli oppmerksom på ting du tdiligere ikke har tenkt på, og som får deg til å se ting fra et annet synspunkt. Selv om boken til tider kommer med glimrende beskrivelser og detaljer, kan man likevel få følesen av at selve handlingen glir litt ut, og at boken blir litt for lang med til tider kjedelig "fyllmasse". Likevel, en annerledes bok det er verdt å få med seg.

l
lom – 14.12.2005

– Egalias døtre er en av de mest spenndene bøkene jeg har lest på lenge. Gerd Brantenberg er en mester av satire og fantasi og ahr levert en av de morsomste og likevel mest alvorlige bøkene jeg har lest på lenge. Egalias døtre, handler om landet Egalia der mennesker er kvinnesker og maktforholdene mellom kjønnene er snudd på hoder. Derfor kan boken både leses som et skjønnlitterært mesterverk, fantasifult, velskrevet og spennende, og som et debattinnlegg.
Boken er uunværleg for enhver feminist, som ser etter nye argumenter og inspirasjon. Men kanskje er den enda viktigre for alle de som tror kampen for likestilling forlengst er over.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Egalias døtre:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Rigel

Ida Larmo
Innbundet 
363,- 399,-
 
Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Handlekurv