Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

The Exorcist

Georgetown, Washington D.C., 1973. Actress and divorced mother Chris MacNeil starts to experience 'difficulties' with her usually sweet-natured eleven-year-old daughter Regan. The child becomes afflicted by spasms, convulsions and unsettling amnesiac episodes; these abruptly worsen into violent fits of appalling foul-mouthed curses, accompanied by physical mutation. Les mer

99,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager
Georgetown, Washington D.C., 1973. Actress and divorced mother Chris MacNeil starts to experience 'difficulties' with her usually sweet-natured eleven-year-old daughter Regan. The child becomes afflicted by spasms, convulsions and unsettling amnesiac episodes; these abruptly worsen into violent fits of appalling foul-mouthed curses, accompanied by physical mutation. Medical science is baffled by Regan's plight and, in her increasing despair, Chris turns to troubled priest and psychiatrist Damien Karras, who immediately recognises something profoundly malevolent in Regan's distorted fetures and speech. On Karras's recommendation, the Church summons Father Merrin, a specialist in the exorcism of demons . . .

William Peter Blatty scripted this version of his own best-selling novel for director William Friedkin, and was rewarded with an Oscar for Best Adapted Screenplay of 1973. This publication also includes the texts of the film's legendary 'lost scenes' and excised dialogue which shed additional light on The Exorcist's profound darkness.

Medlemsvurdering:
Det er mye som er veldig bra med boka i forhold til filmen, men er den bedre? Jeg var ganske uenig med meg selv en lang periode, og måtte lese bok om igjen, og se filmen om igjen for å finne ut. Boka har mye som filmen ikke har, men i gjengjeld er det mye som er bedre enn med boka. Man kan vel si at begge to står til terningkast 6 vil jeg si, men de er ikke like gode. Etter en lang stund ble jeg enig med meg selv, og kom fram til konklusjonen at filmen er bedre enn boka! Noe av grunnen er begynnelsen. Allikevel bør jeg si at boka er suveren på alle måter. Det er bra språk, og nydelig skildringer av alt mulig! Klar 6er!

Betta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Faber & Faber
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
160
ISBN
9780571202393
Utgave
FF Classics
Utgivelsesår
2000
Format
18 x 11 cm
Serie
FF Classics

Kunders vurdering

B
Betta – 23.09.2005

– Det er mye som er veldig bra med boka i forhold til filmen, men er den bedre? Jeg var ganske uenig med meg selv en lang periode, og måtte lese bok om igjen, og se filmen om igjen for å finne ut. Boka har mye som filmen ikke har, men i gjengjeld er det mye som er bedre enn med boka. Man kan vel si at begge to står til terningkast 6 vil jeg si, men de er ikke like gode. Etter en lang stund ble jeg enig med meg selv, og kom fram til konklusjonen at filmen er bedre enn boka! Noe av grunnen er begynnelsen. Allikevel bør jeg si at boka er suveren på alle måter. Det er bra språk, og nydelig skildringer av alt mulig! Klar 6er!

O
Onkel Oswald – 11.02.2005

– De fleste som har levd noen år har vel sett eller i alle fall hørt om Exorsisten.. Filmen som alle tror er så skummel, og derfor ikke tør å se.. Jeg personlig syntes ikke at filmen er så skummel, men boka skal jeg love dere fikk meg til å grøsse. Det er nettopp den følelsen man får av en god grøsser film, man får av å lese denne. Den er på mange måter ganske lik som filmen, men på alle måter mye bedre. Alt som er litt tynt beskrevet i filmen, er ganske bra her. Dessuten slipper vi skuespillet, som etter min mening er ganske platt i filmen (i alle fall noen av rollene).. Skulle jeg fortsatt og remse opp grunnene for hvorfor dere bør lese denne boka, kunne jeg fortsatt i all evighet, for boka er utvilsomt en av de beste romaner som er skrevet. Jeg vil anbefale alle og enhver å lese denne. Dette er virkelig godnatt lesning!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på The Exorcist:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Cujo

Stephen King
Paperback 
171,-
Holly
Ny!

Holly

Stephen King
Innbundet 
389,-
 

Logg inn

Handlekurv