Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Å møte psykisk smerte

Psykisk smerte er et samlebegrep for alle de formene for negative følelser som blir langvarige og dype, og som preger personligheten og relasjonene til andre.

Som regel opplever man selv den psykiske smerten, men det hender også at den som bærer den, ikke selv erkjenner den. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Psykisk smerte er et samlebegrep for alle de formene for negative følelser som blir langvarige og dype, og som preger personligheten og relasjonene til andre.

Som regel opplever man selv den psykiske smerten, men det hender også at den som bærer den, ikke selv erkjenner den. Psykisk smerte kan transporteres fra én person til en annen, men den kan også transformeres - gjennom psykoterapi eller andre oppriktige relasjoner - til en eksistensiell erkjennelse som kan tåles. Boken Å møte psykisk smerte viser hvordan forfatteren ut fra en psykoanalytisk grunnholdning har arbeidet med og tenkt og følt omkring disse temaene i mer enn 50 år.

Boken drøfter psykoanalysens og psykoterapiens plass i psykiatrien og illustrerer gjennom kortere og lengre fortellinger mulighetene for psykodynamisk behandling av ulike tilstander som depresjon, rusavhengighet, psykose og krigstraumer. Forfatteren berører også utfordringer og skuffelser i slikt arbeid og presenterer noen av de nyere psykoanalytiske bidragene som har inspirert ham.

"Denne velskrevne, kompakte boken angis som et håndslag til dem «som ønsker å kunne arbeide mer ambisiøst og langsiktig med sine pasienter, under romsligere rammevilkår»." Tidsskrift for Den norske legeforening

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
369
ISBN
9788205510944
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
24 x 16 cm

Kunders vurdering

A
Arne Jørgensen – 07.03.2019

– Teoriene litt for høytravende for meg. Men det er meg det. Likte erfaringene og tankene fra behandlingsrommet. Mye erfaring som ligger bak, og det er betryggende. Gjorde sterkt inntrykk på meg det som kom frem om de traumene kanskje de fleste flyktningene har vært utsatt for, og som kanskje de fleste av oss ikke er klar over, når vi ser en flyktning på gaten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å møte psykisk smerte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv