Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Å ønske, men ikke våge

om engstelig unnvikende personlighetsproblemer

For noen krever nærhet til andre mennesker stort mot. Ønsket om kontakt vekker samtidig en frykt for avvisning, man bærer med seg en forventning om å ikke bli likt eller akseptert.

Når selvfølelsen er skjør, kan en slik frykt føre til at man unngår de utfordringene relasjoner med andre innebærer. Les mer

409,-
Sendes innen 1 virkedag
For noen krever nærhet til andre mennesker stort mot. Ønsket om kontakt vekker samtidig en frykt for avvisning, man bærer med seg en forventning om å ikke bli likt eller akseptert.

Når selvfølelsen er skjør, kan en slik frykt føre til at man unngår de utfordringene relasjoner med andre innebærer. Man trekker seg unna, enten følelsesmessig eller ved å isolere seg. Hos noen medfører dette såpass store vanskeligheter at vi omtaler det som engstelig unnvikende personlighetsproblemer.

Denne formen for problemer har vært lite fremme i media. Heller ikke i faglitteratur og forskning har de vært viet så mye oppmerksomhet. Stille og forsiktige mennesker er lette å overse. I denne boken skriver vi om ulike sider ved engstelig unnvikende personlighetsproblemer, også de som ikke er så synlige for andre, slik at vanskene skal bli mer forståelige.

"En helt nødvendig bok. God faglitteratur kan være en kur mot udugelighetsfølelsen jeg kan føle som terapeut." - Les anmeldelsen i Tidsskrift for Norsk Psykologforening

"Det siste året har unnvikende personlighetsforstyrrelse vært litt oppe i media, og etter det har vi i NAPP fått masse henvendelser fra både pasienter, pårørende og behandlere som ønsker å vite mer om lidelsen og hvor det finnes tilrettelagt behandling. Det er tydelig at mange er berørt eller kan kjenne seg igjen i symptombildet." Les hele intervjuet med forfatter Ingeborg Ulltveit-Moe Eikenæs på Psykologisk.no.

"Endelig en bok på norsk om unnvikende personlighetsforstyrrelse." Les hele anmeldelsen hos Nasjonal kompetansetjeneste for personlighetspsykiatri (NAPP).

Innholdsfortegnelse

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
261
ISBN
9788205554641
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Å ønske, men ikke våge
Format
22 x 16 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å ønske, men ikke våge:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv