Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lærebok i barne- og ungdomspsykiatri

Tidligere utgaver hadde tittelen Lærebok i barnepsykiatri, og denne revisjonen har den samme oppbyggingen.

I første del gir forfatterne en oversikt over fagets teoretiske grunnlag før de i del 2 med utgangspunkt i en beskrivelse av de kliniske tilstandene gjennomgår forekomst, årsaksforhold, klinisk bilde med forløp, diagnostisering og behandling for hver enkelt tilstand. Les mer

679,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Tidligere utgaver hadde tittelen Lærebok i barnepsykiatri, og denne revisjonen har den samme oppbyggingen.

I første del gir forfatterne en oversikt over fagets teoretiske grunnlag før de i del 2 med utgangspunkt i en beskrivelse av de kliniske tilstandene gjennomgår forekomst, årsaksforhold, klinisk bilde med forløp, diagnostisering og behandling for hver enkelt tilstand.

I denne utgaven beskrives det reviderte diagnosesystemet ICD-11. I del 3 gjennomgår forfatterne allmenne risikofaktorer og spesielle sårbare grupper, mens de i del 4 presenterer generelle prinsipper for utredning og behandling og beskriver oppbyggingen av tjenestetilbudet i Norge.

Oppbygningen av boken er styrt av to hensyn. Det første er å gi leseren en helhetlig innføring i barne- og ungdomspsykiatri. Det andre er ønsket om at boken skal tjene som et oppslagsverk. Forfatterne henvender seg først og fremst til studenter i grunn- og videreutdanninger innenfor helsefag, pedagogikk, sosialfagene, medisin og psykologi.

«Jeg anbefaler denne boken på det varmeste, og oppfordrer sterkt til å lese alle kapitler [...]
Bjørg Rosland, Tidsskrift for Den norske legeforening

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
414
ISBN
9788215048451
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
27 x 20 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

h
henrik – 08.11.2008

– Dett er en bra bok om barnepsykiatri. Her får man en grunding innsikt i de vanligste psykiatriske diagnosene knyttet til barn. Dette er en grunnbok i barnepsykiatri. Dersom man har liten kjennskap til barnepsykiatri, kan denne boken være en perfekt begynnelse. Forfatterne skriver enkelt, og boken er pedagogisk inndelt. Man får et solid innblikk i diagonse, årsaker, symptomer og behanding. Boken er fri for kompliserte teoretiske modeller, noe jeg anser som positivt. Men jeg skulle gjerne sett at boken bar preg av litt mer forlokkende layout. I tillegg synes jeg godt det kunne vært langt flere bilder i boken. Boken anbefales til fagpersoner og pårørende innenfor barnepsykiatri. Dette er utvilsomt en av de beste bøkene om barnepsykiatri som er skrevet på norsk. Men for en litt erfaren barnepsykolog/barnepsykiater blir nok denne boken i aller enkleste laget.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lærebok i barne- og ungdomspsykiatri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv