Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Personlighetspsykiatri

Personlighetspsykiatri er et ungt fagfelt. Dette er en revidert utgave av den første læreboken i sitt slag, som kom i 2010.

Boken sammenfatter nyere kunnskap og teorier om personlighetsutvikling og personlighetsproblemer i lys av evolusjon, temperament, tilknytning, selvutvikling, mentalisering, sosialisering og nevrobiologi. Les mer

1039,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Personlighetspsykiatri er et ungt fagfelt. Dette er en revidert utgave av den første læreboken i sitt slag, som kom i 2010.

Boken sammenfatter nyere kunnskap og teorier om personlighetsutvikling og personlighetsproblemer i lys av evolusjon, temperament, tilknytning, selvutvikling, mentalisering, sosialisering og nevrobiologi.

Boken består av fem deler:

Del 1 - drøftes det biopsykososiale grunnlaget for personlighetspatologi. Vi redegjør for en personlighetsteori som bygger på temperament, tilknytning og mentalisering/selvbevissthet.

Del 2 - gjennomgås de forskjellige personlighetsforstyrrelsene i henhold til diagnosesystemene DSM-5 og ICD-10. Begrepet personlighetsforstyrrelser problematiseres.

Del 3 - handler om personlighetspatologi ved andre tilgrensende psykiske lidelser: somatisk sykdom eller hodeskader, Aspergers syndrom, ADHD, schizofreni, bipolar lidelse, spiseforstyrrelser, rusmiddellidelser, PTSD, sosial fobi og dystymi.

Del 4 - tar for seg prinsipper og anbefalinger for klinisk personlighetsutredning. De illustreres ved fire lengre kasuistikker.

Del 5 - omhandler behandling av pasienter med personlighetsforstyrrelser. Den tar for seg «offisielle» retningslinjer, rammebetingelser og nivå i helsetjenesten, medikamentell behandling og virksomme psykoterapier.

"Dette er en lærebok for et bredt spekter av helsearbeidere, kjernepensum for praktiserende psykiatere og psykologer og oppslagspensum for mange helsearbeidere og medisinstudenter." Tidsskrift for Den norske legeforening

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
533
ISBN
9788205494626
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
25 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Personlighetspsykiatri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sult

Finn Skårderud
Paperback 
519,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

ADHD

Kristin Leer
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv