Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Professor Hieronimus

"Professor Hieronimus", som kom ut første gang i 1895, forteller om malerinnen Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner. Hun går med på å søke hjelp hos professor Hieronimus, men blir snart skuffet. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag
"Professor Hieronimus", som kom ut første gang i 1895, forteller om malerinnen Else Kant som bryter sammen under presset ved å være både hustru, mor og kunstner. Hun går med på å søke hjelp hos professor Hieronimus, men blir snart skuffet. Hun blir plassert blant sterkt sinnslidende mennesker på en lukket avdeling og møter løgnaktighet og maktmisbruk fra de som skulle hjelpe henne. "Professor Hieronimus" og fortsettelsen "På St. Jørgen" står i en særstilling blant Amalie Skrams bøker. De er selvbiografiske romaner fra opphold på sinnssykehus. De beskriver hvordan en kvinnes kamp mot galskapen også blir en kamp mot et autoritært og patriarkalsk hospitalsystem.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
219
ISBN
9788253041339
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
20 x 13 cm
Serie
Else Kant 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
Euphoria – 22.12.2004

– En kritisk og viktig roman som bygger på Amalie Skrams selvopplevde erfaringer ved sinnsykehuset hun frivillig la seg inn på i København. Karakteren Professor Hieronimus fremstilles som en kald, kynisk og nærmest ondskapsfull mann, og denne personskildringen bygger på en ekte nevrolog/psykolog som forfatterinnen selv møtte under sitt sykehusopphold. Boken er interessant, ikke minst fordi vi får et innblikk i hvordan forholdene på sinnssykehsuene var på slutten av 1800-tallet, men boken har sine dødpunkter, og hovedpersonen Elses utvikling har lite progresjon - noe som sakker ned drivet i fortellingen. Dette er ikke Amalie Skrams beste verk, men står seg allikevel bra den dag i dag.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Professor Hieronimus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv