Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rus

bruk, motiver, skader, behandling, forebygging, historie

Rusmidler er et felt hvor "alle" mener de har et nokså riktig bilde av situasjonen og hvor svært mange mener å vite hva løsningene er.
Men både mediebildet og nedarvede forestillinger er misvisende og feil på mange punkter. Les mer

779,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Rusmidler er et felt hvor "alle" mener de har et nokså riktig bilde av situasjonen og hvor svært mange mener å vite hva løsningene er.
Men både mediebildet og nedarvede forestillinger er misvisende og feil på mange punkter. Feiloppfatninger er derfor utbredt, også blant pårørende, politikere og folk i helse og sosialtjenesten som på ulike måter har med rusproblemer å gjøre.

Hans Olav Fekjær er en av våre mest anerkjente fagfolk på rusproblematikk. I sin bok Rus tar han for seg hele bredden av
rusfeltet med forskningsbasert dokumentasjon. Mye av stoffet er lite kjent, og vil overraske mange. Det gir nye perspektiver til alle som møter rusproblemer i sitt arbeids- eller privatliv og til andre interesserte.

I denne 4. reviderte utgaven av boka er det foretatt omfattende oppdateringer når det gjelder forskning, statistikk, lover og tiltak.

Les anmeldelse av Rus i Tidsskriftet den Norske legeforening.

Medlemsvurdering:
Boken blir uten tvil en ny Fekjær-klassiker. Den er nok for spesielt interesserte, selv om den inneholder fakta og vinklinger absolutt alle kan ha godt av å vite. RUS gir en bred og soild gjennomgang av alle sidene av rusgiftbruk og den dekker alle områdene av rusbruken (som undertittelen forteller: bruk, motiver, skader, behandling, forebygging, historikk). Det er klart at boken nok passer best for interesserte, men herunder kommer egentlig alle. Folk som jobber med behandling og ettervern, forebygging, politisk interesserte, folk med misbrukere i familien/vennekretsen osv osv. I mine øyne er dette en bok alle som ønsker å delta i debatten om rusgifter burde lese, for den kommer raskt til å bli dette årtiets bibel på fagfeltet. Prisen er jo også overkommelig. Min oppfording: kjøp boka og les den minst et par ganger!

interessert

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
441
ISBN
9788205496910
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

C
Crazy – 08.08.2007

– Dette er en skikkelig bra fagbok. Hans Olav Fekjær tar for seg rusens historie, hvorfor folk tyr til rusmidler, skader av rusmidler, behandling av rusavhengige, og forebygging. Akkurat kapittelet om historie er ganske tørt med mye statistikk, men resten av boken er spennende og nyttig lesning både for fagpersoner som jobber med rusavhengige, foreldre, og folk som jobber med forebygging. I denne boka får du innsikt i en del tenkemåter, og du får tips og råd i forhold til arbeidet. Dette er en spennede bok som tar for seg et vidt spekter innenfor rusmidler. Jeg anbefaler alle som jobber med rusavhengige å lese denne!

i
interessert – 24.10.2004

– Boken blir uten tvil en ny Fekjær-klassiker. Den er nok for spesielt interesserte, selv om den inneholder fakta og vinklinger absolutt alle kan ha godt av å vite. RUS gir en bred og soild gjennomgang av alle sidene av rusgiftbruk og den dekker alle områdene av rusbruken (som undertittelen forteller: bruk, motiver, skader, behandling, forebygging, historikk). Det er klart at boken nok passer best for interesserte, men herunder kommer egentlig alle. Folk som jobber med behandling og ettervern, forebygging, politisk interesserte, folk med misbrukere i familien/vennekretsen osv osv. I mine øyne er dette en bok alle som ønsker å delta i debatten om rusgifter burde lese, for den kommer raskt til å bli dette årtiets bibel på fagfeltet. Prisen er jo også overkommelig. Min oppfording: kjøp boka og les den minst et par ganger!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv