Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Psykisk helsearbeid

å skape rom for hverandre

Psykiske vansker henger i stor grad sammen med mellommenneskelige forhold, eller mangel på mellommenneskelige relasjoner. Arbeidet med å finne veier ut av psykiske vansker, må derfor skje gjennom nye mellommenneskelige møter og nye mellommenneskelige erfaringer. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Psykiske vansker henger i stor grad sammen med mellommenneskelige forhold, eller mangel på mellommenneskelige relasjoner. Arbeidet med å finne veier ut av psykiske vansker, må derfor skje gjennom nye mellommenneskelige møter og nye mellommenneskelige erfaringer.

Boken er delt inn i tre deler. Del 1. "Dialogisk eksistens - å bli til gjennom samspill" drøfter noen grunnleggende spørsmål knyttet til hva det vil si å eksistere og bli til som menneske. I del 2. "Dialogisk kunnskap - å finne ord for virkeligheten sammen" går forfatterne nærmere inn på hva kunnskap er, hvordan kunnskap blir til og hvilke kunnskaper som blir viktige i psykisk helsearbeid. I del 3. "Dialogisk praksis - å finne en fremtid sammen" forsøker forfatterne å se på muligheter i psykisk helsearbeids praksis.

Boken bygger på forfatternes utgivelse «Fra psykiatri til psykisk helsearbeid» som kom i 2007, og er skrevet for studenter innen psykisk helsearbeid og øvrig helse- og sosialfag.

Tore Dag Bøe er sosionom, og arbeider som førsteamanuensis ved Institutt for psykososial helse ved Universitetet i Agder. Bøe tok sin doktorgrad i mars 2016 om endringsprosesser i psykisk helsearbeid ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse og idrettsvitenskap.

Arne Thomassen er psykiatrisk sykepleier, Avdelingssjef DPS Strømme Klinikk for psykisk helse, Sørlandet sykehus HF.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
223
ISBN
9788215026176
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Sosionom – 04.04.2005

– Boken setter et kritisk blikk på psykiatrien, institusjonen som har vært lite villig til å ta innover seg den kritikk som har kommet som en del av antipsykiatri bevegelsen. Den klarer på en spennende måte å knytte problematikken rundt hvordan vitenskapeliggjøring har noen grunnleggende svikter i hvordan en kan forstå den andre. Særlig interessant er det at en tar opp tenkere som Levinas og Løgstrup, på denne måten introdusere en et alternativ for hvordan en kan få samhandling som ikke tar fra den andres dets annenhet. En prøver alternativer i forhold til en ikke behandling uten medisin. At psykiske lidelser defineres som en sykdom er ikke gitt. I en tid der dette blir fremstilt som en Sannhet er dette et frisk pust. Boken egner seg til mennesker som arbeider innenfor feltet og andre interesserte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Psykisk helsearbeid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv