Føre var! - Nina B.J. Berg

Føre var!

forebyggende psykisk helsearbeid i skolen

Mange barn og unge sliter med psykiske plager og problemer, og det er ofte årsak til at de faller ut av både utdanning og arbeidsliv.
God psykisk helse er elevers viktigste læreforutsetning. Svikter den, påvirker det både elevers evne til læring og hvordan de fungerer sosialt. Les mer
Vår pris
569,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 569,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Produseres på bestilling

Mange barn og unge sliter med psykiske plager og problemer, og det er ofte årsak til at de faller ut av både utdanning og arbeidsliv.
God psykisk helse er elevers viktigste læreforutsetning. Svikter den, påvirker det både elevers evne til læring og hvordan de fungerer sosialt.

De negative historiene begynner gjerne tidlig - i førskole- og skolealder. Nina B.J. Berg diskuterer derfor følgende spørsmål: Hvorfor har ikke disse barna blitt sett? Hvorfor ble det ikke satt inn nødvendig hjelp på et tidligere tidspunkt? Hvorfor nøyer man seg med "å vente og se"?

Forfatteren er opptatt av å klargjøre hvilket ansvar skolen som system har for disse elevene. Nyhelselovgivning gir skolen et klart medansvar for det forebyggende psykiske helsearbeidet, noe som innebærer at skolen også må vurdere sin virksomhet i et helhetlig psykisk helseperspektiv.

Bøker om forebyggende psykisk helsearbeid og om forebygging av psykiske lidelser er sjeldne. Bøker om forebyggende psykisk helsearbeid i skolen er enda sjeldnere. Når de ernorske, er det en ren sensasjon.

Nina Berg viser oss hva som må gjøres for å få skolene våre til å bli helsefremmende organisasjoner. I tillegg har hun et blikk for den enkelte elev som sliter og er i ferd med å gå dukken og trenger - hjelp.

Les henne! Lytt til henne!

Fra forordet til Arne Holte,ass. direktør Nasjonalt Folkehelseinstitutt
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 171
ISBN: 9788205422766
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger