Aksjonsforskning

samskapt kunnskap som endrer liv og samfunn

Dina von Heimburg (Redaktør) ; Ottar Ness (Redaktør)

Aksjonsforskning er forskning gjennom handling, der målet er systematisk endring av praksis og samfunn til det bedre. Gjennom aksjonsforskning går forskere sammen med relevante aktører som praktikere, ansatte i virksomheter og innbyggere i lokalsamfunn for å forme en framtid de sammen ønsker å være en del av. Les mer
Vår pris
399,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 399,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka

Aksjonsforskning er forskning gjennom handling, der målet er systematisk endring av praksis og samfunn til det bedre. Gjennom aksjonsforskning går forskere sammen med relevante aktører som praktikere, ansatte i virksomheter og innbyggere i lokalsamfunn for å forme en framtid de sammen ønsker å være en del av.
Denne boka tilbyr en teoretisk og praktisk innføring i en rekke sentrale innfallsvinkler og metodologier innenfor aksjonsforskningsfeltet. Særlig oppmerksomhet rettes mot utvikling av praksiser som har mål om å styrke livskvalitet, sosial rettferdighet og bærekraftig samfunnsutvikling. Boka er skrevet for alle forskere, fagfolk og studenter som ønsker å benytte aksjonsforskning i sitt arbeid med å utvikle lokalsamfunn og velferdstjenester.
Innholdsfortegnelse og bokutdrag Last ned omslag
Dina von Heimburg er offentlig PhD-stipendiat i sosiologi ved Nord universitet, universitetslektor ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU og folkehelsekoordinator i Levanger kommune. Hun er med-leder i forskningsgruppa Relasjonell velferd og livskvalitet ved NTNU. Hennes forskningsinteresser kretser rundt sosial rettferdighet, livskvalitet, folkehelse, bærekraftig samfunnsutvikling og samskaping.
Ottar Ness er professor i rådgivningsvitenskap ved NTNU, professor 2 ved VID vitenskapelige høgskole og faglig rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (Napha). Han leder forskningsgruppa Relasjonell velferd og livskvalitet ved Institutt for pedagogikk og livslang læring, NTNU. Hans forskningsinteresser handler om relasjonell velferd og livskvalitet med fokus på medborgerskap, sosial inklusjon, recovery, psykisk helse og sosial rettferdighet.

Fakta