Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Barns livsverden

sosiokulturelle rammer for barns utvikling

Barns livsverden er skrevet for alle som arbeider med og interesserer seg for utviklingspsykologi og pedagogisk psykologi i studiet av barn. I motsetning til den tradisjonelle test- og laboratorieorienterte utviklingspsykologien, fortolkes barns utvikling i denne boken gjennom sosiale, kulturelle og historiske rammer. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Barns livsverden er skrevet for alle som arbeider med og interesserer seg for utviklingspsykologi og pedagogisk psykologi i studiet av barn. I motsetning til den tradisjonelle test- og laboratorieorienterte utviklingspsykologien, fortolkes barns utvikling i denne boken gjennom sosiale, kulturelle og historiske rammer.

Karsten Hundeide bruker krysskulturell forskning og antropologisk materiale for å vise at mennesker er meningssøkende og fortolkende vesener og handler rasjonelt på sine egne premisser og innefor sitt eget kulturelle fellesskap. Hans fortolkende tilnærming til barn tar utgangspunkt i barnets egen opplevelse av sitasjoner og av egne alternativer. Dette perspektivet er viktig fordi det bringer inn de komplekse forholdene som påvirker en persons handlinger og valg. Barns evner og ferdigheter bør derfor ikke måles uten å ta med disse premissene.

Barns livsverden: sosiokulturelle rammer for barns utvikling er en ny, oppdatert og sterkt revider utgave av Barns livsverden, en fortolkende tilnærming i studiet av barn fra 1989. Boken sammenfatter mye nytt stoff om sosiokulturell, praksisorientert, diskursiv og fortolkende psykologi.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
226
ISBN
9788202217884
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

S
Studenten – 19.06.2006

– Denne boka understreker miljøets påvirkning av barnet, samt metakontaktene som oppstår i relasjonen mellom barn og voksne og hvilken betydning disse metakontaktene har for barnets videre utvikling. Der utviklingspsykologien vektlegger selve barnet, drar denne boka altså fokuset mot kulturen og miljøet som omringer barnet, et gjerne glemt tema i utviklingspsykologien. Boka har også et sterkt kulturelt perspektiv på fenomener som omsorgssvikt - der fysisk straff blir sett på som en del av oppdragelsen i land som Tyrkia oppleves det ikke som et sjokkerende overgrep for barnet slik tilfellet hadde vært om det samme hadde skjedd her. Boka er svært enkelt skrevet, og mye av lesingen er både spennende og engasjerende. Du ser også ting fra et litt annet perspektiv etterpå - som for eksempel hvordan valgene du gjør i barndommen påvirker hvordan livsløpet ditt blir videre. Her er det altså svært mye tankevekkende lesing! Denne boka er glimrende for kommende sosialarbeidere, så vel som alle som arbeider med barn og unge.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barns livsverden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv