Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dialektisk atferdsterapi

ved emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

Dialektikken mellom akseptering og forandring står sentralt i dialektisk atferdsterapi. Trenger pasienten krav? Antagelig. Trenger hun forståelse? Sikkert.
Men krav alene er aldri effektivt. Og selv om forståelse alene sikkert føles behagelig, leder heller ikke det til de nødvendige forandringene. Les mer

639,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Dialektikken mellom akseptering og forandring står sentralt i dialektisk atferdsterapi. Trenger pasienten krav? Antagelig. Trenger hun forståelse? Sikkert.
Men krav alene er aldri effektivt. Og selv om forståelse alene sikkert føles behagelig, leder heller ikke det til de nødvendige forandringene. Terapeuten må derfor balansere mellom pasientens tilsynelatende uforenelige behov: Pasienten trenger å aksepteres som den hun er, men hun trenger også å forandres; hun trenger stabilitet, men også fleksibilitet; hun trenger omsorg, men også krav. Og mens terapeuten både validerer og konfronterer, må pasienten både akseptere seg selv som den hun er og erkjenne at hun har kun to valg: Forandring eller fortsatt lidelse.

Dialektisk atferdsterapi er utviklet av Marsha Linehan, og kombinerer læringsteori, kognitiv teori, dialektisk filosofi og zenbuddhistisk tenkning. Tilnærmingen er omtalt som et av de største psykologiske behandlingsfremskritt på flere tiår, og metoden gir gode resultater for flere typer psykiske lidelser. Denne boken presenterer bakgrunnen, teorien og forskningen knyttet til dialektisk atferdsterapi, og viser hvordan behandlingen struktureres og gjennomføres. Boken henvender seg til yrkeshjelpere og studenter innenfor psykisk helsevern, men er aktuell for alle som driver endringsarbeid.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
231
ISBN
9788205343283
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Dialektisk beteendeterapi vid emotionellt instabil personlighetsstörning : teori, strategi och teknik
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dialektisk atferdsterapi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fuglefryd
199,-

Fuglefryd

Anne Havåg Holter-Hovind
Innbundet 
199,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv