Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Følelsen av hva som skjer

kroppens og emosjonenes betydning for bevisstheten

Gjennom en rekke eksempler fra nevrologien, dvs. pasienter med en eller annen lokaliserbar hjernesvikt, argumenterer forfatteren for eksistensen av to bevissthetsdimensjoner, en "kjernebevissthet" og en "autobiografisk bevissthet", at disse er knyttet til bestemte kjernestrukturer, at selvets bestandighet er knyttet til kroppens indre selvregulering og at bevisstheten er den evolusjonsutviklede funksjon som tillater organismen å forholde seg på en sofistikert måte til hva omverdenen gjør med en. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Gjennom en rekke eksempler fra nevrologien, dvs. pasienter med en eller annen lokaliserbar hjernesvikt, argumenterer forfatteren for eksistensen av to bevissthetsdimensjoner, en "kjernebevissthet" og en "autobiografisk bevissthet", at disse er knyttet til bestemte kjernestrukturer, at selvets bestandighet er knyttet til kroppens indre selvregulering og at bevisstheten er den evolusjonsutviklede funksjon som tillater organismen å forholde seg på en sofistikert måte til hva omverdenen gjør med en. Leseren blir gjennom hele boken oppdatert med hensyn til en del nyere kunnskap om hjernen og dens funksjoner. Har register.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
371
ISBN
9788253024059
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Originaltittel
The feeling of what happens : body and emotion in the making of consciousness
Format
14 x 21 cm

Kunders vurdering

N
Nevron – 19.04.2009

– Denne boken anbefales på det sterkeste til de som interesserer seg for psykologi. Ekstra spennende er det fordi den viser hvor langt psykologien har kommet i å integrere nevrovitenskapen, eventuelt hvor langt nevrovitenskapen har kommet inn på psykologiens område. Boken er en herlig syntese av forskning på strukturer i hjernen og fenomenologien i opplevelsen av bevissthet - en av William James', psykologiens pater familias, mest utforskede interessefelt. Bredde er et annet stikkord, for forfatteren henter informasjon og eksempler fra et vidt spekter av forskningsområder. Dette gjør Antonio Damasio ganske enestående til å integrere empiri i sin teori, i et felt hvor teorier ofte er basert på isolerte tilfeller.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Følelsen av hva som skjer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv