Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Psykologisk forskningsmetode

en innføring i kvalitative og kvantitative tilnærminger

For første gang på norsk - en grundig innføringsbok i psykologisk forskningsmetode, med en unik balanse mellom kvalitative og kvantitative tilnærminger. Introduction to Research Methods and Data Analysis ble utgitt i 2004 og har fått positive tilbakemeldinger fra studenter og faglærere. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
For første gang på norsk - en grundig innføringsbok i psykologisk forskningsmetode, med en unik balanse mellom kvalitative og kvantitative tilnærminger. Introduction to Research Methods and Data Analysis ble utgitt i 2004 og har fått positive tilbakemeldinger fra studenter og faglærere.
Boken passer for bachelorstudenter, og krever ingen spesifikke forkunnskaper i psykologisk forskningsmetode. Forfatteren introduserer leseren for aktiviteter som observasjon, intervju, utforming av spørreskjema, bruk av SPSS, transkribering, koding og analysering av data.
Et tydelig fagspråk, leseraktiviteter og faktabokser gir studentene en trygg plattform i møtet med et fagfelt som tradisjonelt har vært oppfattet som svært krevende.

Medlemsvurdering:
Denne boka er ikke grundig, siden den på mindre enn 400 sider skal igjennom både kvalitativ og kvantitativ metode, pluss de morsomme anekdotene fra psykologisk forskning. Det er imidlertid langt fra noen svakhet når det gjøres slik som forfatteren her gjør: Han presiserer hva som mangler, og hvor man kan gå for å finne ut mer om det. I gjengjeld har man en ypperlig begynnerbok for de som skal lære seg psykologisk og samfunnsvitenskapelig metode. Her får man sjansen til å legge et godt og stødig grunnlag for videre studier. Stoffet blir gjort levende med en vittig og fremtredene forfatter. I motsetning til andre metodebøker jeg har vært borti, er denne som en forfriskende sommervind. Boka kan med stor fordel brukes som støttelitteratur om du har endt med et fag som har en alt for vanskelig pensumbok.

Bandura

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
388
ISBN
9788251920483
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Originaltittel
Introduction to research methods and data analysis in psychology
Format
26 x 19 cm

Kunders vurdering

-
-N.S- – 15.01.2007

– Denne boken hadde jeg som pensum i psykologi årsenhet. Boken tar for seg de viktigste deler av kvalitativ og kvantitativ forskning i psykologi på en enkel og grei måte. Boken er oversiktlig inndelt i korte kapitler, og for de som har matematikkangst, er boken veldig enkel og forklarende, og forfatteren "snakker" til leseren som en psykolog ville gjort ;) Boken tar også for seg SPSS, et statistikkprogram, med greie forklaringer på hvordan programmet brukes. De enkelte analysene beskrives kort og konsist, men ikke veldig utfyllende. I den kvalitative delen synes jeg det kunne bli vanskelig å forstå forskjell mellom de ulike metodene, men hvis man leser et par ganger blir det enklere å forstå. Boken er oversatt fra engelsk, og enkelte plasser merkes det at man ikke har lest korrektur godt nok, da det er noen setningsfeil og ord som mangler. Men alt i alt en bra bok!:)

B
Bandura – 12.09.2006

– Denne boka er ikke grundig, siden den på mindre enn 400 sider skal igjennom både kvalitativ og kvantitativ metode, pluss de morsomme anekdotene fra psykologisk forskning. Det er imidlertid langt fra noen svakhet når det gjøres slik som forfatteren her gjør: Han presiserer hva som mangler, og hvor man kan gå for å finne ut mer om det. I gjengjeld har man en ypperlig begynnerbok for de som skal lære seg psykologisk og samfunnsvitenskapelig metode. Her får man sjansen til å legge et godt og stødig grunnlag for videre studier. Stoffet blir gjort levende med en vittig og fremtredene forfatter. I motsetning til andre metodebøker jeg har vært borti, er denne som en forfriskende sommervind. Boka kan med stor fordel brukes som støttelitteratur om du har endt med et fag som har en alt for vanskelig pensumbok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Psykologisk forskningsmetode:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv