Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sjef i eget liv

en bok om kognitiv terapi

Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv. Forutsetningen for å utøve denne lederrollen på en god måte er at dine holdninger til de grunnleggende temaene i livet er på plass. Synet vi har på oss selv, andre mennesker, fortiden, døden og verden avgjør hvilke automatiske tanker og følelser vi opplever i en gitt situasjon. Les mer

324,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv. Forutsetningen for å utøve denne lederrollen på en god måte er at dine holdninger til de grunnleggende temaene i livet er på plass. Synet vi har på oss selv, andre mennesker, fortiden, døden og verden avgjør hvilke automatiske tanker og følelser vi opplever i en gitt situasjon. Hva styrer mine følelser? Hvordan kan jeg finne mine grunnholdninger? Er det mulig å skille mellom ekte og tenkte problemer? Hvordan kan jeg endre meg? Disse spørsmålene belyses ut fra kognitiv terapi, en av de best dokumenterte og effektive samtaleformer innen psykologi og psykiatri. Du kan ikke stole på dine tanker eller følelser. Er du en katastrofetenker, vil dine konklusjoner regelmessig være feilaktige, og selv om du er sjalu behøver ikke det bety at din partner har noen på si. Veien ut av sosial angst, panikklidelse, hypokondri, tvangslidelse, spiseforstyrrelser og depresjon beskrives ved hjelp av pasienthistorier. I egne kapitler beskrives teknikker som kan hjelpe oss å identifisere, teste og endre våre grunnleggende holdninger. Boken retter seg til terapeuter, pasienter, personer i lederstillinger og folk flest. Boken kan hjelpe deg å finne, og beholde, den gode balansen mellom aktivitet og hvile, arbeid og fritid, nærhet og distanse, yte og nyte.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Hertervig forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282161855
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Selvhjelpstrilogien

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

S
Sophie Bjerke – 15.10.2016

– Sjef i eget liv

R
Ribot – 06.09.2016

– Boka egner seg ikke for folk som er midt i en depresjon- eller/og angstperiode. Boka er ok dersom du ønsker å få et bedre innblik på kognitiv terapi som ikke som en bok som vil være en støttespiler gjennom de vanskelige periodene. Skal du gå for en selvhjelpsbok velg "Tenk deg glad".

G
Goda – 06.07.2016

– Bra!!

C
CM – 07.11.2008

– "Sjef i eget liv" bygger på læren om kognitiv terapi og måter å lære å se seg selv på fra et nytt perspektiv. Den er inndelt i kapitler med pasienthistorier, diagnoser og terapeutiske teknikker. I kapittel en, tar forfatteren frem eksempler han har arbeidet med. Vi får lese om sjalusi, vond fortid som skal bearbeides, perfeksjonisme og en som har fått endret sin livssituasjon betraktelig. I kapittel to går forfatteren nærmere inn på diagnoser som panikklidelse, hypokondri, sosiale fobier, angst, spiseforstyrrelser og tvangslidelser, og kommer med tips om hvordan man skal forholde seg til det og hvordan det kan bearbeides. Kapittel tre handler om kognitive teknikker hvor forfatteren kommer med flere eksempler på hvordan man kan endre tankegang hvis man har noen av de ovennevnte lidelsene. Det siste kapittelet henvender seg nok mest til terapeuter, men alt i alt er dette en bok jeg anbefaler å lese hvis man er ute etter å få et nytt syn på tilværelsen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sjef i eget liv:

Se flere

Logg inn

Handlekurv