Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sorg hos barn

en håndbok for voksne

Dette er en utvidet og oppdatert bok omkring sorg hos barn. Den kom første gang ut i 1989 og har i stor grad bidratt til å hjelpe voksne til bedre å forstå barns sorgreaksjoner på ulike alders- og utviklingstrinn. Les mer

489,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Dette er en utvidet og oppdatert bok omkring sorg hos barn. Den kom første gang ut i 1989 og har i stor grad bidratt til å hjelpe voksne til bedre å forstå barns sorgreaksjoner på ulike alders- og utviklingstrinn. Boken handler om barns reaksjoner når dødsfall rammer foreldre, søsken, besteforeldre eller venner. I boken gis det mange praktiske råd og retningslinjer for hvordan barn best kan ivaretas i forbindelse med dødsfall som rammer den nærmeste familie eller vennegruppe. Dette omfatter råd om hvorvidt barna skal se den døde, delta i begravelsen, få fortalt alle omstendigheter rundt dødsfallet osv., og hvordan eventuell deltagelse og samtale kan legges til rette. Ivaretakelse av barna i skolen og barnehagen er viet spesiell plass. Boken vil være nyttig for både foreldre, besteforeldre og andre voksne som har ansvar for barn som opplever sorg, og dessuten lærere, førskolelærere og andre som i sitt yrke møter barn i sorg. Dr.philos. Atle Dyregrov (f. 1951) er spesialist i klinisk psykologi og er en av grunnleggerne av Senter for Krisepsykologi i Bergen, der han siden 1988 har arbeidet med familier som opplever forventede og plutselige dødsfall. Før dette arbeidet han i nesten et tiår ved Barneklinikken, Haukeland sykehus og Universitetet i Bergen, det meste av tiden med sorg hos barn, unge og voksne. Gjennom en rekke arbeider har Dyregrov vektlagt betydningen av å ivareta barn som sørger. Da boken første gang ble utgitt, var det den første norske bok på området. Den har blitt oversatt til en rekke språk, inkludert engelsk og russisk. Dyregrov har også arbeidet internasjonalt, spesielt med UNICEF og høykommissæren for flyktninger, med barn og personell i krigs- og katastrofesituasjoner.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
171
ISBN
9788245005677
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

J
Jenke – 27.10.2009

– Hvordan skal man hjelpe et barn som har mistet en av sine nærmeste? Hvilken dialog er riktig, og hvordan kan man hjelpe barnet til å forstå, men også trøste og gi håp til unge tanker? Denne boken skriver om barn og deres syn på død og sorg, og gir enkle og forståelige råd til hvordan den voksne kan gjøre det riktige for barnet, samtidig forstå at ingen barn opplever sorgen likt, og at man må akseptere at barn takler sorg og tap på forskjellige måter. Atle Dyregrov har med denne boken skrevet en veldig viktig bok, og dette er en bok alle familier og mennesker burde eie, slik at man er forberedt på å hjelpe et barn gjennom en tid som er både vanskelig og sårbar.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sorg hos barn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv