Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Traumebehandling

komplekse traumelidelser og dissosiasjon

Hva er god traumebehandling? Å snakke om alt det vonde som skjedde? Eller bør vi kanskje unngå de traumatiske minnene fordi klientene ofte blir dårligere av å fortelle?
I dag forstår vi arbeidet med traumatiserte på en litt annen måte enn for bare få år siden. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hva er god traumebehandling? Å snakke om alt det vonde som skjedde? Eller bør vi kanskje unngå de traumatiske minnene fordi klientene ofte blir dårligere av å fortelle?
I dag forstår vi arbeidet med traumatiserte på en litt annen måte enn for bare få år siden. Moderne traumebehandling innebærer å kunne roe og regulere nervesystemet, trene på å være til stede her og nå, arbeide med å integrere de følelsene som aldri ble anerkjent eller tålt, og å arbeide med den overlevelsestrategien personen har utviklet. Det er forfatternes ambisjon å vise hva som er god traumebehandling i dag.

De ulike kapitlene bygger på undervisningen som erfarne og faglig engasjerte psykologer utviklet innenfor rammen av «Tryggere Traumeterapeuter» (TT), RVTS Østs traumefokuserte kompetanseprogram for spesialisthelsetjenesten.

«Traumebehandling» retter seg spesielt mot behandling av mennesker med komplekse traumelidelser og dissosiasjon og kan ses som en videreføring av «Dissosiasjon og relasjonstraumer» (Anstorp, Benum & Jakobsen, 2006).

Trine Anstorp er spesialrådgiver ved RVTS Øst (Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, Region Øst) og spesialist i klinisk psykologi. Gjennom klinisk praksis, forskning og undervisning har hun bidratt til å utvikle et aktivt fagmiljø når det gjelder forståelse og behandling av komplekse traumelidelser og dissosiasjon.

Kirsten Benum er førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og spesialist i klinisk psykologi. Hun er medredaktør og medforfatter av flere lærebøker i traumepsykologi og psykoterapi, blant annet God psykoterapi. Et integrativt perspektiv (2013).

De øvrige bidragsyterne fra TT-programmet er Akiah Ottesen Berg, Harald Bækkelund, Ingunn Holbæk, Ragnhild Kjøsnes, Katinka Thorne Salvesen, Torunn Støren, Ragnhild Utgarden og Judith van der Weele. I tillegg bidrar Janina Fisher, Gro Fersnes, Dag Nordanger og Anne Strand (tidligere pasient som skriver under psevdonym).

Medlemsvurdering:
En veldig bra bok som jeg anbefaler til alle som leser om traumebehandling.

Sara Sofie Heggelund

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
389
ISBN
9788215021171
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Sara Sofie Heggelund – 30.04.2019

– En veldig bra bok som jeg anbefaler til alle som leser om traumebehandling.

M
Marit – 29.01.2017

– Boken dreier seg om definisjonen av traumer, ulike perspektiv og behandlingsmetoder. Hvert kapittel er skrevet så lettfattelig at det går raskt å lese, samtidig som det er detaljert nok til at det er informasjon en kan bruke i behandling. Boken er nok i all hovedsak skrevet for behandlere innen psykisk helsevern, men det er mye informasjon som vil være nyttig for helsepersonell innen somatikken (eks. smerter og graviditet hos traumeutsatte, akutt-behandling ved selvskade, riktig forståelse av symptomer og diagnose). Dette er boka som gir den overordnede forståelsen og teorien bak traumebehandling, noe som kan lette planlegging og utføring av behandling for terapeuten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Traumebehandling:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv