Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Utviklingspsykologi

Utviklingspsykologi beskriver endringer i evner og egenskaper gjennom barnealderen og senere i livet på en helt unik måte, og sammenligner teorier som forklarer disse endringene.
Dette er den andre utgaven av det norske standardverket om utviklingspsykologi. Les mer

939,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Utviklingspsykologi beskriver endringer i evner og egenskaper gjennom barnealderen og senere i livet på en helt unik måte, og sammenligner teorier som forklarer disse endringene.
Dette er den andre utgaven av det norske standardverket om utviklingspsykologi. Den inkluderer den betydelige nye kunnskapen som 2000-tallet har brakt med seg på det utviklingspsykologiske området. Boka viser bredden i moderne utviklingspsykologi og fører leseren inn i fagets tenkemåte. Ut fra denne er barn og voksnes evner og egenskaper ikke ferdiglagede eller forutbestemte, men er resultatet av komplekse samvirkninger mellom biologiske og miljømessige forhold over tid. Gjennom utvikling både endrer individet seg og forblir det samme.

Boka gir leseren kunnskaper om den typiske utviklingen og de individuelle variasjonene innenfor alle aspekter av utvikling fra spedbarnsalderen, gjennom ungdomsårene og helt til den sene voksenalderen.

Boka består av ti deler:

1. Teoretiske perspektiver og metode

2. Gener, fosterutvikling og tidlig nevrologisk utvikling

3. Persepsjon og motorikk

4. Kognitiv utvikling

5. Kommunikasjon og språk

6. Emosjonell utvikling, temperament og personlighet

7. Sosiale relasjoner, selvforståelse og moral

8. Virksomheter, kjønn og ungdom

9. Utvikling gjennom livsløpet

10. Historiske perspektiver

Boka egner seg for alle som studerer eller arbeider innenfor fagområder som trenger kunnskap om menneskers utvikling.

Les anmeldesle av boken i Tidsskrift for den norske legeforening her.

Utviklingspsykologi har et eget nettsted med alle lenkene som er oppgitt i boka. Her kan også forelesere med boka på pensum få tilgang til alle bildene og figurene til bruk i undervisning tilknyttet læreverket. Er du foreleser og ønsker tilgang til foreleserressursene, ta kontakt med forlaget.

Utviklingspsykologi har et eget nettsted med alle lenkene som er oppgitt i boka. Her kan også forelesere med boka på pensum få tilgang til alle bildene og figurene til bruk i undervisning tilknyttet læreverket. Nettstedet finner du på www.gyldendal.no/utviklingspsykologi.

Er du foreleser og ønsker tilgang til foreleserressursene, ta kontakt med forlaget.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205390782
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
29 x 22 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

T
Therese Hauge – 05.02.2007

– Dette er en stor og god bok med mye nyttig informasjon, mye godt lærestoff, som hver og en av oss har bruk for. Alle er vi sammen med barn på en eller annen måte, enten vi selv er foreldre, tante eller onkel, eller søsken for den saks skyld, poenget er at det er viktig å ha kunnskap om barn, slik at vi som er ansvarlige for dem kan gi dem den trygge og gode barneoppdragelsen de trenger. Denne boken handler om barn, fra de blir født og opp til ungdomsalderen. Boken har temaer som læring, hukommelse, moral, selvfølelse og mye mer. Vi lærer hvorfor barna oppfører seg slik som de gjør, og hvordan det er best at vi oppfører oss ovenfor barna. Det sier jo seg selv at dette er nyttig informasjon. Det kan gå fryktelig galt med barn som ikke får den rette oppdragelsen og den omsorgen de trenger. Dette er noe man vil unngå, så det å skaffe seg informasjon om barns utvikling er noe alle bør være interesserte i. Boka er lett å lese, og enkel å forstå. Les og lær!

C
CommodoreA – 24.08.2005

– Stephen Von Tetzchners bok er noe som før har vært mangelvare på norsk: En grundig, omfattende og oppdatert innføring i utviklingspsykologi. Den har et godt stoffutvalg, selv om mange kunne ha ønsket seg litt mer om utvikling i et livsløpsperspektiv. Etter å ha lest boka kan man sitte igjen med følelsen av at utvikling er noe som finner sted fra fosterstadiet og frem til puberteten...
Boka er i hovedsak godt skrevet, men bærer preg av enkelte "fornorskinger" som virker kunstige. Ellers er den god å lese, og stoffet er delt inn på en systematisk og grei måte. Alt i alt kan denne boka anbefales til alle som er interessert i psykologi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utviklingspsykologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv