Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Vårt rollespill til daglig

et studie i hverdagslivets dramatikk

Grunnbok i sosialantropologi og sosiologi. Forfatteren viser hvordan vi ved begreper og synsvinkler fra teaterforestillingen får ny innsikt i oss selv, og vår omgang med andre. Rollespill, selvpresentasjon og inntrykksmanipulering er ikke overflatefenomener, men grunnleggende trekk som bidrar til å skape samfunn. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Grunnbok i sosialantropologi og sosiologi. Forfatteren viser hvordan vi ved begreper og synsvinkler fra teaterforestillingen får ny innsikt i oss selv, og vår omgang med andre. Rollespill, selvpresentasjon og inntrykksmanipulering er ikke overflatefenomener, men grunnleggende trekk som bidrar til å skape samfunn.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
224
ISBN
9788253015491
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
1992
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

R
Rosa – 28.09.2006

– Boken har en interessant innfallsvinkel til menneskets atferd. Ved å bli mer bevisst på hvordan mennesker overkommuniserer, underkommuniserer og driver inntrykkontroll, kan en lettere forstå hvorfor folk oppfører seg som de gjør, og viktigst av alt: en kan lære å kjenne seg selv. Boken handler ganske enkelt om hvordan mennesker gjør "alt" for å opprettholde en fasade eller gi et bestemt inntrykk. Den tar også for seg mennesker i grupper. Boken burde absolutt leses av så mange som mulig. Livet er en scene hvor mennesker går inn og ut av roller. Den som tenker at atferd er tilfeldig og utilsiktet vil tenke seg om en gang til etter å ha lest denne boken. Et minus er at boken kanskje bare beskriver det "moderne, vestlige" mennesket.

s
svartbein – 24.12.2005

– Dette er en bok som har satt merker etter seg i både sosialantropologi og sosiologi, såvel som sosialpsykologi. Den viser hvordan sosial interaksjon er som et rollespill, og hvordan vi vanlige mennekser gjør oss til skuespillere på på sosiale scene. Boka er lettlest til fagbok å være, og har en rekke gode og illustrerende eksempler. Av og til trekker man litt på smilebåndet fordi man kjenner seg igjen. Boka anbefales til studenter innen de nevnte fagene, og har du den på pensum (det har du sannsynligvis) er det ingen grunn til å utsette lesingen. Er du bare interessert i teamet, kan dette være et fint sted å starte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vårt rollespill til daglig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Alene ut
Ny!

Alene ut

Bjørn Markussen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Handlekurv