Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Åndenød

Å befinne seg 8000 moh. kan i seg selv drepe deg, men når det er en morder løs i tillegg, er sjansen for å overleve redusert betraktelig. Denne intense thrilleren er lagt til 8163 meter høye Manaslu i Himalaya og lar deg ikke puste ut før siste side!

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Journalisten Cecily Wong har fått den ettertraktede oppgaven å følge og intervjue den verdenskjente fjellklatreren Charles McVeigh. Teamet bestående av Cecily, Charles og flere andre klatrere befinner seg i Nepal. Charles’ mål er å bestige Manaslu, verdens åttende høyeste fjell, og Charles’ fjortende 8000-meterstopp på under ett år, uten tilførsel av oksygen eller bruk av tau. Å gjennomføre dette, betyr verdensrekord. Men fjellet er lunefullt. Ikke bare er det farlig på grunn av vekslende værforhold, men det er ting som tyder på at en morder er løs!

Betingelsen
Cecily har fått sitt livs oppdrag, og magasinet hun jobber for, har gjort et skikkelig scoop. Hvis hun lykkes. For at Charles McVeigh skal gi henne intervjuet, må hun nå toppen, sammen med ham. Det er betingelsen. Hva om jeg ikke greier det, sier Cecily. Det kommer ikke til å skje, er svaret til Charles. Hun er nødt til å lykkes også av andre grunner. Magasinet vil ikke betale for intervjuet før hun har skrevet det. Å reise til Nepal for å bestige en 8000-meterstopp koster penger, mye penger, og Cecily har blakket seg fullstendig på reise, utstyr og opphold. Hvordan skal hun greie oppgaven? Vil hun i det hele tatt overleve på en så ekstrem tur? Alt står på spill. Cecily er ikke akkurat kjent for å nå fjelltopper, og hun har begrenset erfaring med klatring!

En morder i fjellet?
De er flere klatreteam med samme mål, å nå toppen av Manaslu, 8163 moh. Ganske tidlig i forløpet av ekspedisjonen, blir en av fjellklatrerne funnet død, og det skjer flere uheldige dødsfall som kan forklares som uhell … eller er det ikke det likevel? Cecily finner en lapp festet til teltduken sin: «Det er en morder i fjellet». Skal hun snakke med noen om beskjeden på lappen? Hun innser at det må være uhyre enkelt å være morder i den såkalte dødssonen.

Deltagerne på ekspedisjonen har ekstreme utfordringer, ikke minst Cecily som først må forsere mentale hindringer og deretter noen bratte fjellvegger som virker uoverkommelige for en nybegynner. Hun forsøker også å få oversikt over historikken til de ulike menneskelige relasjonene. Her er det litt å fordype seg i! Tilgangen til internett er varierende, så det er ikke lett å gi eller skaffe seg informasjon. Klatreteamene har ulike formeninger om værutsiktene, og noen forsvinner ned igjen fra øverste camp. Men Cecily får beskjed om å gå for toppen, og brått er hun alene. Hva har skjedd og skal hun våge å fortsette?

Denne thrilleren er perfekt for deg som med skrekkblandet fryd kan forestille deg bratte og glatte fjellvegger med dype avgrunner, lette metallstiger som nesten er for kortetil å nå over endeløst dype bresprekker, litt for gamle tau som skal brukes av flere klatrelag og lyden av snøskred som kommer nærmere … En godt komponert thriller skrevet av Amy McCulloch som selv er fjellklatrer.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gursli Berg
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788284321127
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Breathless
Format
23 x 14 cm
Nr
8196516

Medlemsblad

Om forfatteren

AMY MCCULLOCH er en britisk bestselgerforfatter og fjellklatrer, bosatt i London. Hun har skrevet åtte romaner for barn og unge, Åndenød er hennes første voksenroman. Hun har tidligere jobbet som redaksjonssjef for barnebøker i Penguin Random House i London, og ble omtalt som en av The Bookseller‘s Rising Stars. Bøkene hennes er oversatt til 15 språk. McCulloch besteg i 2019 Manaslu i Nepal, verdens åttende høyeste fjell.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

s
step – 30.08.2022

– Dette KUNNE vært en bra bok, men forfatteren ødelegger hele historien ved å fortelle leseren at forbrytelsene ble begått uten en annen grunn bortsett fra at gjerningsmannen KUNNE. Det kan være forfriskende å bryte med regler for en god fortelling noen ganger, men her blir det bare dumt. Skikkelig nedtur. Plusspoeng for god beskrivelse av hvordan det må føles å bestige et 8000 m høyt fjell.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Åndenød:

Verity

Colleen Hoover
Innbundet 
332,- 379,-
 
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Poppy

Kristine Getz
Innbundet 
332,- 379,-
Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
349,- 399,-
 
Pondus
Ny!

Pondus

Frode Øverli
Paperback 
85,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv