Alt er mitt

psykologisk thriller

«Det bare å konstatere at 'Alt er mitt' har blitt en krim av den sjeldne sorten (...) et vellykket plot og en kløktig intrige.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5
Møt Clara og Haavard, et meget vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest. Fasaden er det ingenting å si på. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud

Haavard er lege fra en fin, gammel Oslo-familie, oppvokst i en eksklusiv, gammel villa på Frogner. Clara er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har landet en toppjobb i Justisdepartementet. De møttes i studietiden, i hagen til Haavards bestemor, der Clara bodde billig mot å gjøre forefallende arbeid. Mot alle odds feide hun konkurransen av banen og giftet seg med arveprinsen.

Drapene
Haavard har kveldsvakt på Ullevål da en liten gutt blir brakt inn. Han har omfattende skader, åpenbart resultat av mishandling. Det går hardt inn på både Haavard og de andre kollegene. Enda mer rystet blir de når guttens far, barnemishandleren, blir funnet død, inne på sykehusets område like etterpå. Noen uker senere rystes Oslo av et nytt drap – og igjen befinner Haavard seg like ved åstedet ... Begge drapsofrene har innvandrerbakgrunn – kan drapene være politisk motivert? Eller handler det om gjengoppgjør? Etter hvert når saken helt til justisministerens bord. Det får store konsekvenser for Clara, og truer både karrieren og familiefreden.

Glitrende psykologisk spenning
Alt er mitt er en psykologisk thriller der ingenting er som vi tror. Hvem kan vi egentlig stole på? Boka veksler elegant mellom fortid og nåtid, mellom intriger i maktens korridorer og i et litt skjørt samliv. Ruth Lillegraven har skrevet en solid og medrivende krim der vi veksler mellom å følge både Haavard og Clara. Likte du Flink pike og Piken på toget, kan du glede deg til å lese denne heilnorske og svært overbevisende psykologiske thrilleren.

Fakta

Om forfatteren

Ruth Lillegraven har siden debuten i 2005 skrevet en rekke bøker i ulike sjangrer for barn og voksne. For diktsamlingen Urd (2013) mottok hun den høythengende Brageprisen og for Sigd (2016) Nynorsk litteraturpris. Hun debuterte nylig som dramatiker med den kritikerroste forestillingen Cally på Det Norske Teatret. Alt er mitt hennes første thriller.

Utdrag

 

Anmeldelser

«Det bare å konstatere at 'Alt er mitt' har blitt en krim av den sjeldne sorten (...) et vellykket plot og en kløktig intrige.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5

«... en godt bestått, fengende og velkomponert debut fra en allsidig forfatter som forhåpentligvis ikke har skrevet sin siste psykologiske thriller. Lillegraven har et godt grep om sjangeren og burde utvikle dette talentet videre, både plott og skrivestil har potensial til å slå an hos mange lesere. »

, VG

«Clara framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter.»

, NRK Bok

«... utspekulert og raffinert spenningsforfatter.»

, Aftenposten

«velskrevet og fornøyelig»

, Dagbladet

«Det er lett å sjå føre seg 'Alt er mitt' som tv-serie.»

, Dagsavisen

«Her har Lillegraven levert et lite kunststykke av det amerikanerne kaller en slick thriller med røffe kanter. Historien om vestkantlegen Haavard og vestlandsjenten Clara er en tett miks av god plotting og Lillegravens falkeblikk for mellommenneskelige detaljer, og tilfører den norske krimlitteraturen et ekstra psykologisk lag.»

, OP-5

«'Alt er mitt' er kort sagt en spennende krimroman og thriller som vil få de fleste lesere til å le, gråte og tenke underveis.»

, boktips.no Terningkast 5

«Lillegraven imponerer, overrasker og leverer sterkt.» Hardanger Folkeblad»

«I Alt er mitt blir leseren på engasjerende vis ført stadig dypere ned i et psykologisk portrett av en morder. Det både beste og vanskeligste med denne krimboken er at vi forstår, og nesten støtter, valget til morderen. (.) en sterkt sammenskrudd fortelling som engasjerer.» Bergens Tidende»