Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De som fortjener det

«Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

To fremmede møtes i en bar på en flyplass. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra usyldig flørt til dødelig alvor. Kanskje de kan hjelpe hverandre ...? Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Ted og Lily møtes tilfeldig i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Hommage til krimklassiker
Virker dette litt kjent? Garvede krimlesere vil raskt oppfatte at De som fortjener det er en hyllest til en av krimlitteraturens absolutte klassikere, Patricia Highsmiths Billett til helvete – boka bak Hitchcock-filmen Strangers On a Train. Men Swanson er en god forfatter, og De som fortjener det står absolutt på egne bein. Intrigen er usedvanlig elegant snekret sammen, og det er sjelden en krim byr på så mange overraskelser! Her er det bare å spenne sikkerhetsbeltene før vi legger ut på en farefull ferd. Her finner du et frodig galleri av utro ektefeller, sleipe løgnere og grådige grabukker – det er knapt noen leserne kan stole på. Vi heier på den forsmådde ektemannen, mens vi stadig blir mer usikre – hva er egentlig Lilys motiv? Og hva med den troløse kona Miranda, smir hun sine egne renker ...?

Overstrømmende mottakelse
«Rå, sort og vittig,» skriver Ingvar Ambjørnsen og triller en sekser på terningen. «En sann svir å lese,» mener Ola. A. Hegdal i Dagens Næringsliv. Britisk presse var like samstemt, også der satt superlativene løst da boka kom ut. Det er altså bare å glede seg til en lesefest av dimensjoner. Rigg deg til i godstolen, sett mobilen på lydløs og gled deg til å dykke ned i en forvridd og høyst underholdende verden!

I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø. Tom Egeland, VG

Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. Ola. A. Hegdal, DN

Medlemsvurdering:
Flott skrevet. Spennende og litt annerledes krimbok. Litt "twist and turns" som var uventet. Jeg ble "fengslet" og gledet meg bare til å lese videre.

Anita Westby Rygh

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
317
ISBN
9788202486235
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The kind worth killing
Format
21 x 14 cm
Nr
8083347
Serie
Henry Kimball 1

Om forfatteren

Peter Swanson debuterte med romanen The Girl with a Clock for a Heart, som fikk internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) er første bok ut på norsk. Swanson bor i Somerville i Massachusetts, der han for tiden skriver på sin neste roman.

Bla i boka

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dette er ei bok som alle elskere av krim og spenning har fortjent. Den er annerledes. Overraskende, Rå, sort og vittig. Og så spennende at du risikerer å glemme avtalen med kjæresten. Men pass deg. Denne boka handler faktisk om akkurat det. Hva som kan skje dersom du kødder det til med den du er glad i.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«Peter Swanson har funnet sin originale vri. Jeg syns det er en fin fortalt historie og den har den riktige spenningen og intensiteten en bra thriller skal ha. Stadig vekk gjennom boken blir vi overrasket. Med nye momenter og poenger som kommer frem. Bygger seg hele tiden opp mot en nervepirrende avslutning.»

Thorstein Buer, Demokraten, Demokraten

«I denne underholdende krimromanen står overraskelsene i kø.»

Tom Egeland, VG

"Man skal ikke spøke med mord, og definitivt ikke overøse fremmede kvinner med sine problemer i flyplassbarer. Det må bli lærepengen etter å ha lest Peter Swansons utmerkede «De som fortjener det». For dette er nemlig i aller høyeste grad en utmerket spenningsroman."

Pål Andreassen, Moss Avis

"Peter Swanson har skrevet den mest spennende thrilleren på årevis"

Aslak Nore, A- magasinet

"Boken er intelligent, med bråe kast i plottet som holder leseren på tå hev. Dette er en krim de fleste entusiaster vil lese i ett strekk, gjerne ut i de små timer. Og i aller siste avsnitt kommer den aller siste vendingen, som faktisk er såpass fiks at selveste Roald Dahl hadde vært fornøyd."

Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

"Swanson har skrevet en ypperlig underholdningsroman som det er en sann svir å lese. "

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok. Din søken er over! Det er bare å skaffe seg Peter Swansons De som fortjener det.» Asbjørn Slettemark, OP-5."

Asbjørn Slettemark, PO-5

"De som fortjener det er en finurlig og effektivt fortalt thriller som bærer Alfred Hitchcocks bumerke fra begynnelse til slutt.."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Kunders vurdering

A
Anita Westby Rygh – 14.08.2017

– Flott skrevet. Spennende og litt annerledes krimbok. Litt "twist and turns" som var uventet. Jeg ble "fengslet" og gledet meg bare til å lese videre.

K
Kristine – 04.06.2017

– Kjempe bra bok med mange tvister, og godt språk. Spennende bok som får tiden til å flyge. Anbefales.

M
May Ovidth – 12.08.2016

– Meget spennende! Utrolig å dykke inn i personer som tenker helt annerledes enn meg selv. Eller er hva gjør at noen tipper over til å faktisk utføre ting andre bare har stygge tanker om å utføre? Visste på forhånd at boka skulle ta noen overraskende vrier, og prøvde selvfølgelig å tenke ut scenarioer selv. Men forfatteren overrasket meg!!

T
Tonje – 10.08.2016

– Utrolig spennende, klarte ikke å legge denne fra meg. Derfor er det viktig at du vet du har minst tre timer tilgjengelig. For disse timene må du ha til å lese ferdig.

S
Signy Svendsen – 09.08.2016

– Annerledes krim med overraskende plott. Men litt langdryg, kjedelig/banalt språk.

T
Thore Bjørn Eik – 08.08.2016

– En knall bra krim som har det lille ekstra av overaskelser i seg.Helt topp koste meg glugg i hjel med denne boka til Peter Swanson,anbefales på det sterkeste :)

O
Odd Arne Ulversøy – 08.08.2016

– Ikkje så bra som skrytet den har fått, men ok lektyre. Liker veldig godt Lily i denne boka, veldig interessant karakter. Slutten var som forventet dessverre.

P
Petter Løkken – 08.08.2016

– Gripende fortelling med mange uventede momenter gjør dette til en herlig kriminalroman. Ble helegelektyre og svært vanskelig å legge i fra seg. For meg en første kontakt med forfatteren, blir nok ikke det siste.

N
Nina Benonisen – 08.08.2016

– Lettlest og smart krim!

S
Stine Paulsrud – 08.08.2016

– Uforutsigbar og spennende krim

S
Svein Skoglund – 08.08.2016

– God og spennende bok med overraskende vri mot slutten. Kan anbefales.

A
Alf Kolbjørn Nilsen – 08.08.2016

– Meget leseverdig. Kan anbefales men ikke blant de beste jeg har lest.

K
Kenneth sommerseth – 08.08.2016

– Bra bok!

L
Lynn lønsetteig – 08.08.2016

– De som fortjener det

A
Arild Langaas – 08.08.2016

– Overraskende plot.

S
Silje Ambjørnrød – 08.08.2016

– Interessante forhold

a
aetn – 11.07.2016

– Spennende, snedig, overraskende vending.

Å
Åke Hartmann – 01.05.2016

– Orginal. Spennende plot, og ikke lett å legge fra seg. Er ikke sikker på at jeg tror helt på de kvinnelige hovedkarakterene i fortellingen.

M
Mari – 30.04.2016

– Spennende

J
Jannicke – 29.04.2016

– Annerledes og spennende

C
Cecilie Graver – 29.04.2016

– Vanskelig å legge bort

R
Rolf Idsøe – 28.04.2016

– En super bok. Spennende og stadig overraskelser. Du vet aldri hvordan det ender.

T
Therese Hildre Solem – 10.03.2016

– Kjøpte boka, og leste den i et jafs. Verdt hver eneste krone! Svært underholdende, spennende, og intelligent skrudd sammen. Verdt hver sekser den har fått i terningkast hos kritikerne. Har bestemt meg for å lese andre bøker av samme forfatter. Løp og kjøp, denne angrer du IKKE på!

s
svein erich brodal – 01.02.2016

– De som fortjener det

K
Krimelsker – 21.01.2016

– Glad jeg fikk med meg denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på De som fortjener det:

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv