Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Elskeren

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

Dagbladet

Helene Flood brakdebuterte med Terapeuten. Både lesere, anmeldere og forlag verden over var fra seg av begeistring. Nå er det bare å glede seg til Elskeren!

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Blodig idyll


Rikke har alt: Et nydelig hjem i et godt strøk, to flinke barn og en mann hun er glad i. Men er det ikke litt kjedelig? Helene Flood har skrevet en grøssende god krim, der sterke følelser vibrerer under idyllen … 


Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de har barna Emma og Lukas og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt.


Døde katter
En dag Rikke er med Emma på en øvelse med skoleteateroppsetningen, overhører hun at de andre mødrene snakker opphisset om noe. Det er funnet flere døde katter i nabolaget. Rikke tar til orde for at de overdriver – det kan jo  være noe helt uskyldig bak de døde kattene. Hun forstår umiddelbart at det var feil ting å si, og hun kjenner de andre mammaenes blikk i nakken da hun går. 


Drapet
Rikke lister seg opp trappa når hun kommer hjem og banker på i etasjen over. Ingen svarer. Men døra er ikke låst, så hun går inn. Det virker ikke som om noen er hjemme. Dagen etter kommer sjokket: Naboen Jørgen er funnet drept i leiligheten. Alt tyder på at han allerede var død da Rikke var innom. Men skal hun fortelle at hun var der ...? Når firemannsboligen inntas av politi og presse, blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger, små og store, skjult for hverandre. Drapet på Jørgen angår dem alle, ikke minst Rikke, og i takt med at etterforskningen skrider fram, konfronteres hun med hvor lite hun egentlig vet om dem som lever vegg i vegg med  henne. 


Alt tyder på at han allerede var død da Rikke var innom. Men skal hun fortelle at hun var der ...?


Det beste fra Fossum og Lindell
Helene Flood fikk et internasjonalt gjennombrudd med debutromanen Terapeuten, som fikk strålende kritikker og ble nominert til Bokhandlerprisen. Hun tar opp arven etter både Karin Fossum og Unni Lindell – og det er ikke noe  dårlig skussmål! Som psykolog kjenner hun godt til sinnets mørke og smålige irrganger – og i tillegg byr hun på plot-tvister som Lindell ville vært stolt av. Med Elskeren befester hun sin posisjon som en av landets ypperste  spenningsforfattere og en fornyer av den psykologiske thrilleren. Det er bare å glede seg! 


 

Medlemsvurdering:
Denne romanen var vanskelig å legge fra seg. Godt plott, overraskelser i fleng. Da jeg trodde gåten var løst slo den overraskende slutten ned som en bombe. Ikke les på sengen hvis du er litt frynsete i kantene, kan hende du ikke får sove.

Inger B.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
446
ISBN
9788203366413
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8186308

Medlemsblad

 

 

Utdrag

Om forfatteren

Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun har tidligere utgitt sakprosaboka Hei, skam (2018) og ungdomsromanen Heis med Houdini (2008). Hennes første roman for voksne, Terapeuten, ble solgt til 23 land allerede før utgivelse i Norge.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods Elskeren er perfekt. … den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Et mesterverk»

Jan Ø. Helgesen, Nettavisen

«Helene Flood har besørget solid sommerspenning, også i 2021.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«... uten et kjedelig øyeblikk.»

Knut Hoem, nrk.no

«... pikant og suggererende samlivsthriller (...) Flood er en suveren skildrer av indre uro»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Framfor alt er Elskeren velskrevet, språklig uten flekk og lyte. Det glir fint, spenningselementene finner umerkelig sin plass i prosaen. (...) Terapeuten ble en salgssuksess, Elskeren bør ha minst like gode muligheter.»

Leif Ekle, nrk.no

Kunders vurdering

S
Svein Baadnes – 25.09.2023

– Etter 100 side hadde jeg en anelse, oppklaringen litt for lite utdypende. Var nok skrevet stort sett for kvinner,

B
Bente Hartvedt Ringstad – 04.04.2023

– Den ytre historien, mordet var grei nok, men den "indre" historien, jeg personen, ble for omfattende og detaljert.

E
Elin Ingeborg Gjestang – 05.03.2023

– Elskeren

E
Else – 29.06.2022

– Nesten like bra som Terapeuten :-)

A
Anne-Lynn – 16.11.2021

– Litt annerledes krim, godt skrevet.

M
Maria Linde – 01.10.2021

– Et par uker etter at man har lest denne boka husker man ingenting av handlingen. Greit snrevet, men likevel… 3 stjerner

A
Anne E. – 05.08.2021

– Veldig bra.

A
Arnold Standal Stavik – 04.08.2021

– Beste boka jeg har lest denne sommeren. Anbefales.

I
Inger B. – 30.07.2021

– Denne romanen var vanskelig å legge fra seg. Godt plott, overraskelser i fleng. Da jeg trodde gåten var løst slo den overraskende slutten ned som en bombe. Ikke les på sengen hvis du er litt frynsete i kantene, kan hende du ikke får sove.

T
Tone – 29.07.2021

– Elskeren

G
Gretha Rognlie – 28.07.2021

– God og spennende

R
Rita Mellegård – 27.07.2021

– Psykologisk thriller. Spennende.

I
Ingemar Nordvall – 27.07.2021

– God bok med spennende intriger. Koste meg hele tiden. Trass i at jeg fant mørderen, ganske tidlig. Har kanskje en 6 sans. Siden jeg mangler de øvrige 5 (spøk).

R
Randi Ellingsberg – 27.07.2021

– Litt langtekkelig og intetsigende. Tok seg opp på slutten. Boka er glemt når du er ferdig med den.

B
Bente Bjøranger – 27.07.2021

– Superspennende og en intrikat historie

A
Anne Karine Hellberg – 27.07.2021

– En favorittforfatter.

M
Merete – 27.07.2021

– Liker godt temaet i boken, og hva vet vi egentlig om naboen, eller samboeren for den saks skyld! Synes hun skriver godt, og lett å lese. Og fin vri på slutten. Har allerede anbefalt den til mine Tåsen-venninner, kan anbefales.

E
Elisabeth Gundelach – 11.07.2021

– Jeg angrer på kjøpet, dette er ikke hva jeg forventet etter å ha lest anmeldelsene. Jeg likte terapeuten, oppfølgeren ble for meg en skikkelig nedtur.

I
Inger – 09.07.2021

– Dette er ikke en bok etter min smak. Den første boken, Terapeuten, var mye bedre. Denne vil jeg ikke anbefale til noen.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 28.04.2021

– Forrige gang vi presenterte Helene Flood var hun aktuell med boka Terapeuten. Nå to år og nesten 30 oversettelser senere er det nesten ikke til å tro det var en ukjent debutant vi hadde med å gjøre den gangen. Nå hun nå er aktuell med en ny roman er det en av høstens mest spennende utgivelser vi har med å gjøre. Helene Flood skriver psykologiske thrillere som hun aldri skulle ha gjort annet og dette er utvilsomt en av bøkene vi vil snakke om i sommer, både vi her hjemme, men også alle andre steder der boka utvilsomt kommer til å bli utgitt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elskeren:

Verity

Colleen Hoover
Innbundet 
249,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Poppy

Kristine Getz
Innbundet 
332,- 379,-

Logg inn

Handlekurv