Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Terapeuten

«Velskrevet og engasjerende thrillerdebut fra en stilsikker forfatter»

VG

Helene Floods debutroman Terapeuten er sjelden vare. Den ble solgt til over 20 land allerede før boka er ute i Norge. Dette er boka verden venter på!
Den unge psykologen Sara driver privatpraksis for ungdom fra et kontor i huset hun deler med sin overambisiøse arkitektmann, Sigurd. De er midt i oppussingen av den store villaen de har arvet. En dag legger Sigurd igjen en søt melding på svareren til Sara, og så blir han borte. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Midlertidig tomt på lager

En helt vanlig fredag


«Hei, elskling, vi er fremme på hytta til Thomas,» sier Saras ektemann på telefonsvareren. Det er det siste hun hører fra ham. 


Sara og Sigurd er velsignet heldige, i hvert fall på overflaten. Han er nyutdannet arkitekt, i ferd med å starte eget firma. Hun er ungdomsterapeut. Attpåtil har de arvet en villa i et av Oslos beste strøk. Livet kunne ikke vært bedre.


Årets snakkis


Huset
Riktignok må huset totalrenoveres, og de har så vidt begynt – men oppstarten av arkitektbyrået tar mye tid, og Sigurd har svært bestemte meninger. Så da dusjer de på et iskaldt bad inntil videre og tråkker på en pall på vei inn og ut av det gamle dusjkabinettet. Huset er stort, og spesielt når hun er alene synes Sara at hun merker gamle Torps nærvær. Han ble beklageligvis liggende på loftet i tre uker før han ble funnet.


Pasientene
Et av rommene som er ferdig, er Saras pasientmottak. Det er lyst og inviterende, og der tar hun imot omtrent tre mistilpassede ungdommer hver dag. Men det burde nok ha vært fire – økonomien er stram. Men det krever tiltak å selge seg inn overfor nye pasienter. Denne fredagen skal hun først snakke med en intelligent, ung kvinne som lider av livslede og har innledet et forhold til en gift mann, deretter en høflig bærumsgutt i opposisjon – det er moren som mener han trenger terapi, ikke han selv, og ikke Sara. Den siste pasienten er svært motvillig, en spillavhengig skoleelev.


Norsk litteraturs nye stjerne


Sjokket
Sigurd skal på fjellet med sine tre beste venner denne helgen. Han har stått grytidlig opp og har ringt mens hun satt opptatt med en pasient. På svareren forteller han at de er framme ved hytta, og hun synes hun kan høre lyden av de andre gutta i bakgrunnen. Sara kjenner at hun savner ham, til tross for at hun også liker å være alene. Hun ser for seg en tur rundt Sognsvann, litt god mat, en god film og et par glass hvitvin. Men så ringer telefonen. Det er Jan Erik, en av vennene som Sigurd er på hyttetur med. Eller, det trodde hun i alle fall. Jan Erik er bekymret, for det viser seg at Sigurd aldri kom fram til hytta. Så hvor er han? Og hvorfor ringte han og sa at han var kommet fram, sammen med de andre?


«Sara lever av å tenke klart rundt andre menneskers relasjoner. Vil hun klare å tenke like klart rundt sitt eget ekteskap?»


Helene Flood


Hverdagslig og svært uhyggelig
Helene Flood forteller om Sara på en sånn måte at man føler at det kunne ha vært en selv eller en hvilken som helst venninne det handler om. Vi kjenner oss igjen i beskrivelsen av forventningene til hjemme alene-helgen, betydningen av å holde fasaden – og plutselig skjer alt det som alltid bare hender alle andre. Hvordan kan Sigurd plutselig bli borte? Og hva skjer i det store, halvferdige huset – er det noen som har tilgang uten at Sara vet om det? Eller holder terapeuten selv på å bli gal? 


Solgt til over 20 land


Helene Flood skriver lett og ledig og får raskt taket på leserne. «Noe av det mest uhyggelige er når det trygge plutselig føles utrygt,» har hun uttalt. Det har hun virkelig lyktes med i Terapeuten. Flood er en sterk, ny stemme i norsk litteratur, som det skal bli morsomt å følge videre. Gled dere til å lese! 


 


Medlemsvurdering:
En herlig bok som jeg har anbefalt mange allerede. Gleder meg til å lese mer av henne.

Marianne Høgvold

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
399
ISBN
9788203364273
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
21 x 14 cm
Nr
8148007
Priser
Maurits Hansen prisen - Nytt Blod 2020

Portrett av Helene Flood

Flood-bølgen

Det er ikke ofte en norsk roman blir solgt til 20 land allerede før boka er ute. Hva er det med Helene Flood og Terapeuten, egentlig?

Allerede den første dagen av bokmessa i London ble det klart at det var noe helt spesielt i gjære. Vi som satt på jobb hjemme i Oslo, fanget opp fenomenet på sosiale medier, som nærmest vibrerte av begeistrede meldinger: En norsk debutant sto i sentrum for hele bokmessas oppmerksomhet. 

Ellevilt på bokmessa i London
Allerede i løpet av bokmessas første dag ble Terapeuten solgt for et sekssifret euro-beløp. Det er jo eventyrlig! Nå, allerede før lansering her hjemme, er boka solgt til mer enn 20 land. Hva er det som begeistrer så mange lesere? Den spanske forleggeren i Planeta beskriver krimboka som «elegant og intelligent» og «besettende», mens den nederlandske forleggeren Marjolein Schurink hevder at årets bokmesse gikk fra «bra» til «fantastisk» - nettopp på grunn av Terapeuten. Christopher Maclehouse, den engelske forleggeren til Jo Nesbø, ble også begeistret da han leste: «Her fant jeg en ekte forfatter og en original historie, som på intelligent og nervepirrende vis ender i en høyst tilfredsstillende slutt. Dette er hverdagslig, snikende uhygge med hitchcockske kvaliteter.» Forfatteren selv forteller at hun liker å utforske de mørke sidene ved oss selv og våre relasjoner. «Terapeuten er en thriller,» sier hun, «men den er også et portrett av et ekteskap.»

Spår en god bokhøst for Helene Flood
«Helene Floods manus ble sendt inn under pseudonym,» forteller Helenes forlegger, Nora Campbell. «Da jeg hadde lest 15 sider, mistenkte jeg at vi hadde å gjøre med et stort talent. Etter 80 var jeg klar til å skrive kontrakt, etter ferdiglest manus var jeg sikker på at vi hadde en stor suksess mellom hendene.»

Selv er Helene Flood overveldet av interessen rundt boka. «Det har vært morsomt å trekke fagfeltet mitt, psykologien, inn i fortellingen,» sier Helene Flood. «Hva skjer med oss når vi er under hardt press?»

Vi spår en riktig morsom bokhøst for debutant Helene Flood, som nok kan belage seg på å søke en del fri fra sin faste jobb som forsker for å få tid til å møte lesere.

«Dette er bare helt utrolig kult,» sier hun til VG. «Det er nesten uvirkelig. Jeg har jo fått signaler fra forlaget om at dette er noe de har tro på, men jeg prøvd å ikke ta noe for gitt. Så det som skjer nå, er over all forventning.» 

 

Utdrag

 

Om forfatteren

Helene Flood (f. 1982) er psykolog og forsker. Hun har tidligere gitt ut sakprosaboka Hei, skam og ungdomsromanen Heis med Houdini

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Velskrevet og engasjerende thrillerdebut fra en stilsikker forfatter»

Sindre Hovdenakk, VG

«Imponerende god krimdebut. Et drevet og godt krimplott får selskap av et originalt og medrivende psykologisk portrett av en hardt prøvet hovedperson.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Alt klaffer i psykolog Helene Floods krimdebut, som allerede spås internasjonal suksess.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Suveren thriller-terapi.»

Vebjørn Rogne, BOK365

«Debutant i eliteklassen. Det er berre å slå fast, vi har fått ein ny, norsk krimforfattar i eliteklassen.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Krim skrevet med intelligens og innsikt.»

Leif Ekle, NRK

«Terapeuten forsvarer hypen. Helene Floods debutbok er en spennende, godt skrevet thriller om en ektemann som forsvant.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Kunders vurdering

A
Arne Ivar – 22.09.2021

– Boka var svært oppskrytt, og svarte ikke helt til forventningene

M
Marianne Høgvold – 28.07.2021

– En herlig bok som jeg har anbefalt mange allerede. Gleder meg til å lese mer av henne.

U
Ulrika Østli – 02.05.2021

– Med tanke på all skryt boken har fått er det etter min mening overraskende mange svakheter i plottet og lite troverdige karakterer og handling.

K
Karin Dahl – 09.03.2021

– Lettlest og en god slutt

L
Lars – 09.03.2021

– Terapeuten

M
Margareth Berli – 09.02.2021

– Spennende. Anbefales.

M
Marit – 09.02.2021

– Anbefales. Annerledes krim.

R
Rigmor Brenntrø – 05.08.2020

– Spennende også ut ifra forfatterens bakgrunn .

l
linda – 28.07.2020

– bra

K
Kari – 21.07.2020

– Jeg likte denne boka veldig godt. Litt annerledes krim, som tok en Litt uventet slutt. Kanskje ei dame bok, men anbefales.

L
Lillian – 21.07.2020

– God og spennende bok som absolutt kan anbefales. Skal snart begynne på oppfølgeren.

A
Anne-Lynn – 21.07.2020

– Godt skrevet. Anbefales

E
Else – 28.06.2020

– Finurlig og fin;-) beste boka på leeenge

M
Magne – 26.06.2020

– Etter en strålende mottakelse, synes jeg egentlig boka var ganske kjedelig. Ikke så mye nytt, og handlingen gikk treget.

E
Else – 23.06.2020

– Beste boka eg har lest på lenge.

A
Anne E. – 28.04.2020

– Velskrevet og spennende! Anbefales.

J
Jenny Margrethe Løkke – 13.11.2019

– Så fengslende var denne romanen, at jeg leste den ut på 2 dager. Strålende fornøyd.

R
Rita – 13.11.2019

– En fantastisk bok, anbefales

B
Bjørn Sandnes – 12.11.2019

– Godt psykologisk grep - overraskende slutt!

F
Fride – 12.11.2019

– Heilt midt på treet. Holdt interessa mi lenge nok til at den blei avslutta, men mangler snert. Avslutninga blei for enkel. Lettlest og grei som sengelektyre :)

B
BKL – 01.11.2019

– Kjedelig og fargeløs

T
Terje Ringen – 27.10.2019

– For meg er dette så langt unna en pageturner som man kan komme. Skal prøve å finne motivasjon til å komme gjennom den de siste 100 sidene, men er usikker på om det er bryet verdt. Jeg fatter ikke at den er hauset opp i media.

A
Aud Jorunn Ek – 26.10.2019

– Terapeuten

M
Mona – 22.10.2019

– Kanskje noe forutsigbar

E
Elin – 18.10.2019

– Spennande

S
Stine – 16.10.2019

– En litt annerledes bok. Spennende, ubehagelig, overraskende og den holdt meg nysgjerrig helt til siste side. Anbefales!

K
Kjellrunn Bjørnås – 15.10.2019

– Terapauten

T
Torill S. Linnerud – 15.10.2019

– Jeg (og to venninner) ble veldig skuffet over boka som hadde fått terningkast 5! Jeg tør ikke å stole på anmeldelser mer.

A
Ann Helen – 15.10.2019

– God krim man ikke klarer å legge fra seg!

M
Marit Haugland – 15.10.2019

– Langtekkelig..

R
Ragnar Evensen jr. – 15.10.2019

– fasinerende story

B
Berit – 15.10.2019

– Fantastisk bok

A
Aashild – 24.09.2019

– Nifs bok, krypande følte att det var nåkon som stakk meg i ryggen med augo som målar. Les som oftast krim, men denne las eg ikkje når eg var heime åleine om natta .

A
Anne Dorthée Svendsen – 19.09.2019

– Spennende fortelling, ikke lett å se hvem "skurken" er

L
Lillan Horn – 18.09.2019

– Terapeuten.

A
A.G. Runde – 18.09.2019

– Spennende, medrivende krim og godt språk. Vanskelig å legge fra seg, leste ferdig på to økter, - men lesningen etterlot ingen innsikt av varig verdi!

V
Veronica Skorstad – 18.09.2019

– Utrolig spennende å lese.

M
Monica – 18.09.2019

– Tungt og pinlig: alt en terapeut må jobbe seg igjennom. Ikke noe overraskende dukket opp. Kanskje også slik en terapeut har det?

L
Lise – 17.09.2019

– Satt med en snikende følelse av at dette kunne hendt hvem som helst, ikke les denne alene hjemme om du er litt husredd

A
Anette – 17.09.2019

– Sjarmerende thriller

N
Nina – 17.09.2019

– Anbefales! Beste boken jeg har lest på en stund.

L
Laila – 17.09.2019

– Litt annet plot enn det jeg har lest før. Boken gjør noen uventede vendinger underveis, og disse holder deg fanget til slutten av boken. Men. Slutten gjorde meg irritert. Som leser skjønner du hvem gjorde hva, men du ønsker å VITE. Helene Flood, du glemte å sette punktum.

A
Anne Gramstad – 17.09.2019

– Terapeuten

A
Anne Øverbye – 17.09.2019

– Denne boka synes jeg er sterkt oppskrytt. Det er fire uker siden jeg leste den, og jeg husker ingenting, verken av plottet eller karakterene.

H
Hege R – 17.09.2019

– Begynnelsen og slutten var spennende, men mellom stykket var overaskende kjedelig da boken har fått mye positiv omtale. Kanskje var det fordi boken mangler ledetråder/spor som gjør at leseren kan gjette seg til/forstå løsningen, noe som er essensielt i en krimroman. En står da igjen med en god psykologisk roman.

J
JTG – 17.09.2019

– Terapeuten

S
Sigurd Veie – 17.09.2019

– God sykologisk nerve, innsikt. Delvis dødpunkt underveis. God, overraskende slutt! Jeg savnet kanskje at fakta som ga grunnlag for den overraskende løsningen forelå på et tidligere stadium i boka. Store krimforfattere har den evnen at de kan legge inn grunnlagsinformasjon tidlig i boken som senere gir grunnlag for den endelige løsningen uten at leseren forstår det på et tidlig stadium.

E
Else-Grethe – 17.09.2019

– Bra

B
Bente – 17.09.2019

– Ok.Bra.

G
Gretha Rognlie – 17.09.2019

– Veldig spennende lesing.Godt skrevet

M
Mhoel – 17.09.2019

– Hvorfor denne blir lovprist forstår jeg ikke. Hadde ingen problemer med å legge denne boken vekk, men kom til slutt igjennom dette her. Slutten var som en stil, "nå har jeg skrevet langt nok, så må bare avslutte" Dette var ikke noe for meg.

a
aasta loholt – 17.09.2019

– Terapauten

T
Therese – 12.09.2019

– Spennende, intelligent og velskrevet. Kommer til å lese denne igjen!

I
Ida Sofie Normann – 08.09.2019

– Nervepirrende

R
Rita – 21.08.2019

– Spennende start, men noe tam slutt....

W
Wis – 21.08.2019

– Spennende bok

M
Marianne – 20.08.2019

– Den er en 3+-bok.

E
Elin Fagereng! – 20.08.2019

– Kjempespennende og bra bok dette ja ☺️

B
Bente Fløystøl – 20.08.2019

– Fengslende og fantastisk god bok

J
Jorun Gjelstad – 20.08.2019

– Terapeuten

L
Liv Michelsen – 20.08.2019

– Terapeuten

M
Marianne Wroldsen – 20.08.2019

– Utrolig bra bok, spennende og fengende fra første side.

A
Adam – 20.08.2019

– Terapeuten

E
Elsa Wilson – 20.08.2019

– Veldig spesiell bok, men den tok seg opp mot slutten.

T
Tone Lise Andersen – 20.08.2019

– Bra bok! Anbefales!

S
Sonja Iversen – 20.08.2019

– Medrivende fortelling. Tidvis opplevd uhygge. Spennende. Troverdig. Elegant komposisjon. Overraskende slutt. Den har alt!

M
Maya – 20.08.2019

– Det skal mye til for at jeg synes en bok er bra, det var denne. Fengende og spennende, klarte omtrent ikke legge den fra meg. Ble ferdig på 4 dager.

T
Tiril – 20.08.2019

– Oppskriftsmessig tynn og ordinær krim. Skjønner ikke hypen. Språket er kjedelig og helt uten finesse, og intrigen er forutsigbar (selvsagt er det en tvist på slutten). Helt grei strandlektyre, men ikke egentlig verdt hverken tiden eller pengene.

M
Maria Linde – 18.08.2019

– Bedre enn gjennomsnittet, men veldig omstendelig. Men litt fiffig slutt( dog gjettet jeg den på forhånd)

L
Linda – 10.08.2019

– Veldig skuffende bok. Mistet raskt motivasjon til å lese boken,men jeg fullførte. Veldig rotete skrevet.

A
Anne Lisbeth Dalsegg Tautra – 28.07.2019

– Denne falt i smak! Utrolig god bok🥇

Oppdag mer

Bøker som ligner på Terapeuten:

Verity

Colleen Hoover
Innbundet 
249,- 379,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-
Offer
Ny!

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Arr

Jørn Lier Horst
Innbundet 
390,- 429,-

Jakten

Bernard Minier
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Handlekurv