Å bli seg selv

en psykiaters memoarer

; Kari Gjæver Pedersen (Oversetter)

«En av årets beste bøker 2017.»

The Guardian
Irvin D. Yalom har gjort en karriere av å undersøke andres liv. I denne dyptpløyende memoaren, Å bli seg selv, vender han sin skriving og sitt terapeutiske øye mot seg selv. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Irvin D. Yalom har gjort en karriere av å undersøke andres liv. I denne dyptpløyende memoaren, Å bli seg selv, vender han sin skriving og sitt terapeutiske øye mot seg selv.

Han åpner sin historie med et mareritt: Han er tolv og sykler forbi hjemmet til en jente med et arrete ansikt. Hver morgen roper han og håper å bli venn med henne, «Hei, Meslinger!» Men i drømmen sørger jentas far for at Yalom skal forstå at hans daglige hilsen har skadet henne. Dette vekket empatien i den unge Yalom; han glemmer ikke den leksa.

Etter hvert som Å bli seg selv utfolder seg, ser vi den innsiktsfulle tenkeren blir født, hvis bøker har vært en ledetråd for så mange. Dette er ikke bare én manns livshistorie; Yaloms refleksjoner om sitt liv og utvikling er en invitasjon til oss alle til å reflektere over opprinnelsen til våre egne følelser, tanker og reaksjoner og meningen med livet. Yalom er opptatt av å utforske og avdekke den smertefulle kraften som selvet og personlighetsstrukturen på et vis er dømt til å forholde seg til (fordi vi føler og tenker så mye vi gjør), og hvordan denne erkjennelsen kan være til hjelp i psykoterapeutisk arbeid.

Kjærlighetens bøddel og andre fortellinger fra psykoterapien fra 1989 etablerte Irvin Yalom som den mest fremragende forfatter av psykoterapeutisk litteratur de siste tiårene av det 20. århundre. Vi er alle døgnfluer, hans forrige bok på norsk, er den siste i rekken av hans pasienthistorier.

«En av årets beste bøker 2017»

The Guardian

 

Fakta

Utdrag

 

Bla i boka

Anmeldelser

«En av årets beste bøker 2017.»

The Guardian

«Fans av denne veltalende og introspektive forfatteren ønsker deg velkommen til denne inderlige krøniken av hans historie, lidenskaper og nøklene for å låse opp et fruktbart liv.»

Kirkus Reviews