Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jobb mindre - lev mer

løsninger for et bedre liv og et varmere samfunn

Hege Hellvik var i 30-årene og småbarnsmor i en krevende jobb da hun var nær ved å kollapse. Tankene kvernet rundt arbeidet natt og dag - til kroppen sa stopp.

40 prosent av norske arbeidstakere opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Les mer

379,-
Sendes innen 3 virkedager
Hege Hellvik var i 30-årene og småbarnsmor i en krevende jobb da hun var nær ved å kollapse. Tankene kvernet rundt arbeidet natt og dag - til kroppen sa stopp.

40 prosent av norske arbeidstakere opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Mange blir utmattet, fysisk og psykisk, og har negative følelser knyttet til jobben sin. Likevel er mantraet at vi må jobbe enda mer for å ha råd til fremtidens velferd.

Hege Hellvik innså at noe grunnleggende måtte forandres i livet hennes. Hun ville jobbe sunnere, bedre og ikke minst mindre. Men er det mulig å kjempe for en sterk velferdsstat og kollektive løsninger - og samtidig velge å tilbringe færre timer på jobb? For å ta vare på oss selv, hverandre og kloden vi lever på trenger vi et mer bærekraftig arbeidsliv, fastslår forfatteren. Hun undersøker hva vi selv kan gjøre for å bruke mindre tid på lønnsarbeid og hvilke grep arbeidsplassen kan ta. Og ikke minst: Hvordan kan samfunnet og arbeidslivet endres - slik at vi kan jobbe mindre og leve mer?


«Hege Hellvik har levert et solid bidrag til debatten om arbeidets innhold, mening og plass i livene våre. [...] Et levende og lettlest diskusjonsskrift på litt over 200 sider.» Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Boka til Hege Hellvik byr ikke på alle svarene, men den inspirerer til å drømme. Hellvik viser de små, betydelige grepene vi kan gjøre for å få en bedre jobbhverdag selv - og alt det store, fantastiske vi kan oppnå om vi som samfunn, med press fra fagbevegelse, politiske partier og oss arbeidstakere, virkelig vil, sammen.» Jo Moen Bredeveien, Dagsavisen

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788282263023
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jobb mindre - lev mer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Sopp

Till R. Lohmeyer
Innbundet 
181,- 199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv