Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En dråpe midnatt

en familiebiografi

«En dråpe midnatt handler om en mildt sagt dramatisk og spektakulær familiehistorie [og] kaster et plutselig lys over politiske strømninger verken journalister, statistikere eller statsvitere har fanget opp.»

Dagbladet

Om opprinnelse og identitet, rasisme og motstand, og om lengselen etter tilhørighet. Timbuktus selvbiografi inneholder alt dette og mer til.

Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges og Nordens største artister. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Om opprinnelse og identitet, rasisme og motstand, og om lengselen etter tilhørighet. Timbuktus selvbiografi inneholder alt dette og mer til.

Jason Diakité, med det mer kjente kunstnernavnet Timbuktu, er en av Sveriges og Nordens største artister. Han er en politisk engasjert hip-hop-artist som rapper på morsmålet sitt, den karakteristiske skånske dialekten, og han har gjort stor suksess ikke bare i hjemlandet, men også i Norge. Mange er de som nynner på hans melodiøse refreng som «Det löser sej» og «Alla vill til himmelen, men ingen vill dö», som begge har ligget lenge på den norske VG-lista Topp 40, sistnevnte i hele 38 uker!

Timbuktu er også en rettighetsforkjemper, som gang på gang har stått opp mot rasisme og annen urettferdighet. Nå forteller han sin historie.

I jakten på sine røtter graver Jason Diakité i en familiehistorie fra slaveriets USA til «folkhemmets» Sverige. «En dråpe midnatt» er en gripende fortelling om opprinnelse, identitet, motstand, rasisme og lengselen etter tilhørighet.

Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Mustafa Can.

"...det er rett og slett umulig ikke å la seg besnære og belære av Diakités fantastiske familiefortelling" - Ivo de Figueiredo, Morgenbladet.

Medlemsvurdering:
Jason Timbuktu Diakité er mest kjent som rapper, men med denne sterke og nydelige boka viser han at han også behersker et større format. I 'En dråpe midnatt' forteller han hvordan det er å vokse opp som verken "hvit nok" eller "svart nok". Han forteller om oppveksten i Lund, han forteller nydelig om forholdet til faren, og engasjert om røttene i USA. Han reiser tilbake til både sørstatenes bomullsmarker og til tøffe kår i Harlem. 'En dråpe midnatt' er en svært tankevekkende bok, som leserne kommer til å bære med seg lenge.

Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
347
ISBN
9788248919513
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
En droppe midnatt
Format
21 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En dråpe midnatt handler om en mildt sagt dramatisk og spektakulær familiehistorie [og] kaster et plutselig lys over politiske strømninger verken journalister, statistikere eller statsvitere har fanget opp.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

"...det er rett og slett umulig ikke å la seg besnære og belære av Diakités fantastiske familiefortelling" - Ivo de Figueiredo, Morgenbladet

«Muligens det beste Timbuktu har gjort!» Dagsavisen

«Glem at han er regnet som en av Sveriges største artister. Nå imponerer Timbuktu med bok i stedet. . På en elegant måte klarer han å flette temaene sammen, om slektens historie om slaveri, kamp for borgerrettigheter - og utenforskap i Sverige. Og det er flott utført.» Anette Os, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

H
Hilde Johnsrud, redaktør i Bokklubben – 20.01.2017

– Jason Timbuktu Diakité er mest kjent som rapper, men med denne sterke og nydelige boka viser han at han også behersker et større format. I 'En dråpe midnatt' forteller han hvordan det er å vokse opp som verken "hvit nok" eller "svart nok". Han forteller om oppveksten i Lund, han forteller nydelig om forholdet til faren, og engasjert om røttene i USA. Han reiser tilbake til både sørstatenes bomullsmarker og til tøffe kår i Harlem. 'En dråpe midnatt' er en svært tankevekkende bok, som leserne kommer til å bære med seg lenge.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En dråpe midnatt:

Arif
Ny!

Arif

Arif Murakami
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv