Norske tilstander - Lars Lenth

Norske tilstander

Serie: Leo Vangen og Rino Gulliksen 4

«I 'Norske tilstander' er alvorlig tematikk innpakket i god galskap. Lars Lenth fortjener definitivt et enda større publikum.»

, BOK365 Terningkast 5
Familiedrama, rasisme, vindmøller og et forblåst hjørne på Stadlandet - Lars Lenth er tilbake med et samfunnsengasjert eventyr om norske tilstander. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Familiedrama, rasisme, vindmøller og et forblåst hjørne på Stadlandet - Lars Lenth er tilbake med et samfunnsengasjert eventyr om norske tilstander.

Advokat Leo Vangen er forelsket. Anita Fostervold fra Stadt virker som alt han har drømt om, men det er før han treffer moren, 84 år gamle Agnes Fostervold - eks-akademiker, rasist og Rolling Stones-fan. Hun driver vindmøllepark på Hoddevik-fjellet og asylmottak i det gamle familiehotellet i Selje. Nå er mottaket tomt. Myndighetene har skrudd igjen krana.

Matriarken vil selge både hotellet og vindmølleparken. De skadeskutte barna posisjonerer seg. Men for at salgene skal gå i orden, må Agnes Fostervold først kvitte seg med den afghanske familien i kjelleren og leieboeren i steinbua på nabotomta - en lite samarbeidsvillig mann i bar overkropp og gul sydvest som kaller seg Even. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Vebjørn Rogne, BOK365
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 301
ISBN: 9788248925293
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8160597
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«I 'Norske tilstander' er alvorlig tematikk innpakket i god galskap. Lars Lenth fortjener definitivt et enda større publikum.»

, BOK365 Terningkast 5

«Lars Lenth er ute med det rasende festlige familiedramaet 'Norske tilstander', som utspiller seg på det forblåste Stadlandet. Boken er proppfull av svart humor, ironi, forviklinger og særpregede karakterer. (...) Dette er boken for deg som vil humre og føle deg smart samtidig.»

, Dagens Næringsliv

«Klima, rasisme og virkelig vestlandsk ondsinn er tema i denne dystert humoristiske krimmen lagt til det forblåste Stadlandet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Lenth er morsom, og det merkes at han har hatt det gøy under arbeidet. ... Lenths romaner i denne serien er blitt kalt alt fra røverroman til krim, farse, funky feelgood-roman og ellevill samfunnssatire. Selv ville jeg limt lappen øko-satire på denne eksotiske frukten før jeg tok den med til kassen.»

, Aftenposten

«Det blåser friskt i mange betydninger i den nye romanen til Lars Lenth. ... Det er ikke bare vinden som er sterk her. Humøret er også friskt ivaretatt i de dramatiske hendelsene på Stad.»

, Dagsavisen

«De tydelige, herlig karikerte persontegningene gjør at leseren sitter og humrer halvhøyt underveis. . alvorlig tematikk innpakket i god galskap. Lars Lenth fortjener definitivt et enda større publikum.» Bok365, Terningkast 5»