Norges beste toppturer

; Inger Lise Innerdal ; Per Roger Lauritzen ; Otto Teksum Lund (Illustratør) ; Inger Lise Innerdal (Illustratør)

Mann møter kvinne, og det ender med bestigning av topper over hele landet og deretter bok. Vil du la deg lokke ut på tur, får du her presentert mange flotte topper fordelt på alle landets kommuner. Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Å bestemme seg for å nå flest mulig topper i Norge er ambisiøst. Men slik ble det da Otto Teksum Lund flyttet til Oppdal og traff Inger Lise Innerdal. Det påfølgende året ble tilbrakt på mange turer i nærområdet, og det trigget lysten til å kare seg opp på topper rundt om i hele landet. På sju år besteg paret ikke mindre enn 1800 topper! I denne boka presenterer de turene opp på Norges høyeste punkt i hver kommune, det betyr 428 kommunetopper, slik at også du kan la deg inspirere.

Topper for alle
Når målet er den høyeste toppen i hver kommune, sier det seg selv at utfordringen vil ligge på alle nivåer. Den laveste kommunetoppen var Eime på 28 moh i Kvitsøy kommune og den høyeste var Galdhøpiggen på 2469 moh i Lom. Den korteste turen var på ti minutter til Tinghaug i Klepp i Rogaland, og den lengste tok 15 timer. Det var til Suliskongen i Fauske og til Ålmåijokka i Sørfold. De vanskeligste toppene var Stjerntinden i Flakstad i Nordland og Store Skagastølstind i Luster og Årdal i Sogn og fjordane. Her er noe for enhver smak og kondisjon. Men de færreste av oss har planer om å bestige det høyeste punkt i hver kommune, og da er det fint at forfatterne gir oss en liste på 35 topper som de mener er de aller fineste. Så kan man jo se om noen av disse frister etter at man har besteget de som er lettest tilgjengelig fra hjem eller hytte. Eksempler på flotte topper er Rondslottet, Snøhetta, Lodalskåpa, Store hestbrepiggen og Oksskolten.

Praktisk bok

Skal man oppsøke nye steder, er det fint med litt informasjon fra folk som har vært der før deg. For hver topp har forfatterne beskrevet sin egen tur i tekst og bilder. Hvor de startet, rutevalg og opplevelser underveis. Bildene er gjennomgående gode og kan friste en hver. Tekstene er relativt korte, men gir deg den informasjonen du trenger. Kartutsnitt er med, men de holder ikke hvis du skal gå turen. Da må du nok investere i oppgitt kartblad. GPS-punkter er også oppgitt. Alle turer er angitt med en vanskelighetsgrad, blå, rød eller svart. For turglade er det en fryd å bla seg igjennom boka og drømme om alle de turene man kan gå, og kanskje skal man sørge for å planlegge noen turer som gir ekstra utfordringer?
God topptur!

Fakta