Bortom allfarveg

81 reisetips til ein spektakulær norgesferie

; Gunnar Garfors (Fotograf)

«Fantastisk bok! Mange fine reisetips.»

, God morgen Norge

Vi har fått nye reisevaner. Nå er det eget land som skal oppdages. Og for et land! Det er bare å velge opplevelser fra øverste hylle.

Les mer
Reise
Inspirerende
Illustrert
Guide
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Gunnar Garfors er bereist. Han har besøkt alle verdens land, og det to ganger. Han mener Norge er undervurdert som ferieland, i hvert fall blant nordmenn. Vi er privilegerte som kan slå opp teltet nesten hvor som helst. Ikke alle land kan skilte med allemannsrett. For en frihet.

I fjor opplevde mange av oss at de mest populære stedene var vel godt besøkt, som Besseggen eller Preikestolen. Trengsel både her og der fristet Garfors til å oppsøke steder der denne var litt mindre påtagelig, og disse turene resulterte i en fristende bok med turmål over det ganske land. Boka Bortom Allfarveg gjør det mulig å planlegge turer med nye utsikter, fjell, strender og overnattinger både innendørs og utendørs.

81 favoritter
Her er alt fra reisemål der du bruker eget telt eller tar inn på stedets enkle pensjonat eller tilsvarende, til mer kostbare overnattinger, som for eksempel glamping i Nissedal. Og akkurat det siste kan passe dem som liker noe nytt og spennende, som å slappe av i egen jurt med masse komfort og full oppvartning kombinert med for eksempel milevis på sykkelsetet i omkringliggende herligheter. En langhelg her er ikke av det verste man kan finne på.

Boka anbefaler overnattingssteder som alle har noe spesielt ved seg. Om det så er kvaliteter ved personen som driver stedet. For de beste reisene for Garfors, inneholder møter med bra folk. Er du på Vestlandet, kan for eksempel en tur til Tungestølen i Veitastrond gjøre ferien minnerik. Vakrere kan man knapt bo, og turisthytta er helt ny og moderne etter at den gamle ble tatt av storm. Her er fine turmuligheter inn til brearmer og opp på fjell. For den som liker å spise godt, har boka eget kapittel som tar for seg særegne spisesteder. Og puben på Meløyvær, der det kun bor sju personer, skjønner vi at er verdt et besøk.

Fjord og fjell, øyer og strender
Elsker du vakre strender, for eksempel i nord? Garfors forteller deg hvor du skal dra, men kanskje må du legge inn en økt med vandring over et fjell eller to for å komme dit. Vil du feriere på en øy? Her er masse fristende stoff om øyer som er verdt å reise til, som Senja, Sørøya, Andøya … reiser du med bil, kan du jo ha kajakk på taket. Man kommer til de aller fineste stedene med en slik farkost, nemlig, og kan slå opp teltet og fyre opp turkjøkkenet. Alt det vi lengter etter. Verdens nordligste overnattingstilbud finner du i Adolfbukta på Svalbard. Her kan du bo på Nordenskiøld Lodge. Denne plassen er det garantert få som har hørt om, men her er nok av natur og stillhet, og kanskje en luskende isbjørn. En hurtigbåt fra Longyearbyen tar deg dit.

Gunnar Garfors har selv besøkt alle bokas turmål i 2020 og i 2021, og de befinner seg spredt over det ganske land. Gjør ferien din til et uforglemmelig minne, og reis litt utenfor den vanlige løypa!

Fakta

Om forfatteren

GUNNAR GARFORS (f. 1975) er opprinnelig journalist og jobber for NRK i Oslo. I 2018 ble globetrotteren den første som for andre gang besøkte alle verdens 198 land. Han skriver også om reise for The Guardian og er kjent for reisepodkasten Globusrulett.

Utdrag