God glid - 
      Hans Olav Hamran

God glid

slik knekker du smørekoden : tur, trening, renn

Lær hvordan du skal legge glider og festesmøring for tur, trening og renn. Det er enklere enn du tror, og følger du bokas smøretabeller for alle forhold, har du alltid ski med godt feste og god glid! Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Bente Einan Eriksen

Du går ikke raskere på ski av å ha en haug med bokser og tuber i smørekofferten. Men det er smart å lære seg hva som funker best under ulike forhold, og unngå å ha altfor mange valg som forvirrer. Dessuten er det smart å gjøre en jobb med skiene før sesongen starter. God Glid er smøreboka som gir deg basiskunnskapene du trenger for ALLTID å ha gode ski. Høres ikke det herlig ut, da?

Bli din egen smøresjef
Har familiens smøresjef bommet med remediene, er det bare å snu skuta! Lite er så traurig som feil smurte ski, bakglatte unger og sur ektefelle. Feil smøring ødelegger turen. Skal du attpåtil gå skirenn, må du i hvert fall kunne en del om velsmurte ski, hvis du ikke har med egen smøresjef.

Hans Olav Hamran hadde få kunnskaper om skismøringens finesser, inntil han en dag fant ut at noe måtte gjøres med saken. Han hadde fått barn som skulle gå skirenn, og det samme skulle kona. Det var bare å krype til korset, og Hamran tok et grundig studium av skienes, snøens og smøringens hemmeligheter. Du trenger ikke gjøre det like grundig. For de aller fleste av oss holder det lenge med grunnleggende kunnskaper og en middels stor smørekoffert. De færreste trenger å tukle med svindyrt fluorpulver og stadig nye valg av glider. Men skal du satse kraftig i prestisjefylte skirenn eller bare må gå bedre enn naboen i lysløypa finner du også oppskriften.

Grunning, festevoks, klister, glider ...
De fleste av oss skal ikke delta i konkurranser. Vi skal på tur, og gleden blir større med gode ski. Eller gode nok. Man må finne sitt eget nivå når det gjelder å klargjøre skiene for trening eller kos. Blir det for komplisert, kommer man seg ikke ut av døra. Forfatteren tar hensyn til dette. Han gir oss mye avansert kunnskap, men oppfordrer også til å gjøre det enkelt. For tur og trening kan gliding gjøres noen ganger i sesongen, sier han. Tabeller i boka gir oversikt over glidere som passer til ulike forhold. Er du av «den enkle sorten», bruker du en hard glider og har god gli når forholdene er kalde og akseptabel glid når temperaturen blir litt høyere. Grunning før festevoks kan du også godt droppe hvis du skal gå en kort tur. Boka gir deg oversikt over hvilken festevoks som skal brukes når, om du skal legge flere lag eller kun ett. Ønsker du å være avansert og kunne løse de fleste smøre «nøtter», noe som kan lønne seg hvis man skal gå langt og det er viktig med god feste og god gli helt fram, har du alt du trenger i denne boka. Dessuten kan du laste ned en app med videoer som viser hvordan du skal jobbe i smørebua ... God Glid er boka for alle uten smørefrie ski.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 174
ISBN: 9788205450875
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 23 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger