Tusen padleturer

med kajakk og kano Norge rundt

Med kajakk eller kano kan du utforske områder du ellers ikke kommer til. Per Roger Lauritzen har laget den ultimate guiden til utallige flotte turer i innsjøer, elver og langs kysten. Tilbring denne sommeren med padleåra i nevene! Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Overalt kan det padles! I hvert fall nesten. Kystlinja er lang, og vi har utallige fine vann og elver som med hell kan utforskes fra kano eller kajakk. Turer med kanoen begrenser seg helst til relativt stille vann som innsjøer og tjern, men har du en kajakk, kan du begi deg ut i det salte element og litt røffere forhold. En havkajakk tåler bøljan blå. Men du må selvfølgelig kunne håndtere farkosten. Trygg kajakkpadling krever trening under forskjellige forhold. Du må erfare selv hva farkosten tåler av sidevind og høye bølger ... men med nok grunnlag, har du fantastiske muligheter til å komme deg ut på de fineste turene. Tusen padleturer er ingen lærebok i padling, men en bok som gir deg beskrivelser av en rekke turer i Norge. Per Roger Lauritzen har laget en super guide og inspirasjonsbok.

GLI STILLE GJENNOM VANNET
Når du padler, forflytter du deg svært så stille. Padler du rolig og forsiktig uten plask og bråk, kan du komme ganske nær fugle- og dyreliv. En gang var jeg kun én meter fra en oter som tok seg en blund i vannoverflata. Andre ganger har jeg kommet ganske nær storlom. Det er fullt mulig å dra på langturer både i kano og kajakk. Mange kajakker har fine lasterom som har plass til telt, sovepose og diverse utstyr. Kanoen er kanskje mer for familien som skal på tur, og er den litt lang, er det god plass til utstyr for flere dagers opphold ute. Jeg har vært på ukestur der vi var to store og to små i en kano, og vi hadde god plass til nødvendig utstyr. De mest ambisiøse og eventyrlystne forsøker seg på kysten på langs, eller deler av den. Men vi som ikke har like store ambisjoner, nøyer oss med kortere turer. Uansett hvor du bor i dette landet, er mulighetene mange. Boka tar for seg fylke for fylke. Per Roger Lauritzen kan trygt kalles padlenerd. Han har vært de fleste steder for å teste padleforhold og -føre, og i boka finner du hans egne padlehistorier
og erfaringer knyttet til ymse vann og elver samt turer langs kysten. Ser han upløyd mark, det vil si et vann han ikke har padlet i, bare må han slenge kajakken utpå og ta seg en tur.

FRA SØR TIL NORD
Det er umulig å rose denne måten å forflytte seg på i naturen sterkt nok! Padling er trening og rekreasjon. Har du ikke padlet tidligere, så har du noe fint å glede deg til. Det er moro å padle, og du kan slå leir på de fineste plassene. Boka begynner i Østfold, og Lauritzen har en rekke gode forslag på turer som kan skrives under på. For eksempel Kornsjø og Haldenvassdraget. I Oslofjorden er det fint å ta seg en tur med kajakken, men også nok av båttrafikk som kan virke litt forstyrrende på nervøse sjeler. Man føler seg litt ubeskyttet og usynlig der man sitter lavt i vannskorpa. Oslo og Akershus har imidlertid nok av fine vann i marka som er egnet for korte og lengre turer. For eksempel kan du padle gjennom Nordmarka med start i Mylla eller Tverrsjøen, foreslår forfatteren. Lauritzen har for øvrig padlet hele Glomma, og denne turen er en av dem som anbefales. Eller i hvert fall deler av den lange strekningen. I Nordland kan du for eksempel utforske Helgelandskysten. Fins det noe fi nere område, egentlig? Et mylder av små og store øyer, sund og vakre passasjer, gjør denne delen av landet til et must for padleglade.

Tusen padleturer har blitt en ganske røslig bok som gir detaljerte beskrivelser av turene. Du får vite hvor du kan starte, hvor du kan avslutte, overnattingsmuligheter, gode teltplasser ... Du finner kartutsnitt og fine bilder som gir deg lyst til bare å slenge farkosten på taket og reise av gårde. Deler av denne sommeren bør absolutt tilbringes med padleåre i neven!

Fakta