Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Brasil

kjempen våkner

Brasil i vårt årtusen er et gigantisk sosialt, økonomisk og politisk eksperiment. Brasil gikk inn i det 21. århundre som en irrelevant koloss i Sør-Amerika. Mest kjent for samba, fotball og karneval. Men nå er det nye tider. Les mer

159,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 159,-
Brasil i vårt årtusen er et gigantisk sosialt, økonomisk og politisk eksperiment. Brasil gikk inn i det 21. århundre som en irrelevant koloss i Sør-Amerika. Mest kjent for samba, fotball og karneval. Men nå er det nye tider. Kjempen Brasil har våknet.

I dag har Brasils verdens sjette største økonomi. Fattigdommen er halvert. Avskogingen i Amazonas er rekordlav. For første gang i historien har landet en kvinnelig president - og Brasil skal arrangere både fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

"Brasil - Kjempen våkner" er en smart, humørfylt, detaljrik og engasjerende dokumentarbok - en variant av den klassiske reiseberetningen med vekt på innsikt, kunnskap og fakta. Torkjell Leira, en av Norges fremste Brasil-kjennere, forteller om det moderne Brasils kultur, økonomi, politikk, miljø og religion. Han tar oss blant annet med til metropolene Rio og São Paulo og til fjerntliggende landsbyer i Amazonas, og han presenterer Brasil gjennom en mosaikk av samtaler, intervjuer refleksjoner og analyser.

"Brasil - Kjempen våkner" er en uunnværlig bok for deg som skal til landet for første gang, eller for deg som ønsker å lære mer om denne latinamerikanske kjempen, vår verdens yngste stormakt. "Han klarer å kombinere en åpenbar kjærlighet til landet med kritisk distanse. Dessuten skriver han godt."
Gunnar Kagge, Aftenposten

"Torkjell Leira skriver med sympati og entusiasme om Sør-Amerikas største og viktigste land. (...) folkekulturen, urinnvånerne og miljøutfordringene er viet bred oppmerksomhet. Som samfunnsgeograf av fag har han samtidig et godt blikk for både den politiske og den økonomiske sfæren."
Sten Inge Jørgensen, VG

"Her kombinerer Leira den klassiske reiseberetningen med breiere historisk og samfunnsmessig analyse. Han lykkes over all forventning i kapitlene der han kombinerer personlige opplevelser med politisk engasjement og ettertanke."
Einar Braathen, Klassekampem

Medlemsvurdering:
Boken gir et godt innblikk i det store omfang av Brasils historie og kultur.

Rolv

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203294792
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rolv – 09.02.2017

– Boken gir et godt innblikk i det store omfang av Brasils historie og kultur.

E
Elise Weseth – 06.02.2017

– Interessant bok om forholdene i Brasil, både før og nå. Spesielt interessant å lese om indianernes forhold og hvordan de har blitt behandlet. Litt vel mye stoff om presidenter som kom og gikk, men absolutt nyttig informasjon.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brasil:

Klondike

Per Olav Eidsæter
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv