Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En japansk vår

på reise gjennom et evig forbløffende land

«Ina Strøm har skrevet en om ikke liten, så i hvert fall nydelig bok om Japan med tittelen «En japansk vår» – og det blir nesten vår i ethvert hjerte når Ina forteller om sine opplevelser i det hun kaller «et evig forbløffende land».»

Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no

En japansk vår tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

En japansk vår tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det. 

Bli med på en helt spesiell reise som starter i det tropiske sør hos en 85 år gammel enke med fem kjærester, via pilegrimsleder, tempelbyer og røykfylte buler til vi til slutt ender blant akkar, urfolk og snøsmelting i nord. 

Journalist og forfatter Ina Strøm skriver nært, engasjerende og befriende ærlig om sine forsøk på å forstå japanerne og å passe inn i et land som på så mange måter er fjernt fra Norge. Japans fengslende historie flettes elegant inn teksten, og handlingen forflytter seg parallelt fra sør til nord og fra urtid til samtid. 

Det de fleste sier etter at de kommer hjem fra sin første reise til Japan, er at det er som å lande på en annen planet. For Ina er dette ikke lenger tilfelle. I tolv år har hun reist jevnlig til det eventyrlige øyriket og latt den japanske kulturen dytte og kna henne til, endre henne på både åpenbare og mer umerkelige måter. Parallelt med at kunnskapen hennes har økt, har spørsmålene blitt flere. Med dette utgangspunktet har hun skrevet en glitrende, morsom og unik beretning fra et land som er i ferd med å seile opp som nordmenns store drømmedestinasjon.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
251
ISBN
9788202624583
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
En japansk vår
Format
21 x 14 cm
Nr
8166188

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Ina Strøm har skrevet en om ikke liten, så i hvert fall nydelig bok om Japan med tittelen «En japansk vår» – og det blir nesten vår i ethvert hjerte når Ina forteller om sine opplevelser i det hun kaller «et evig forbløffende land».»

Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no

«Her er alt du savner mellom to permer: Reiser, folkemengder, fester og matopplevelser på den andre siden av jordkloden.» «Fra hun starter på den tropiske øya Ishigaki, med fingrene i jorden på plantasjen til en gammel enke med fem kjærester, til hun lander i nord, på jakt etter urfolket ainuene, skildrer Strøm rikt, med lassevis av lukt og smak. Hun er en forfatter som tar til seg alle inntrykk, som tør å bli berørt. Resultatet er en forfriskende annerledes reisebok.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Strøm er aldri respektløs, men god til å påpeke for leseren at Japan ikke er akkurat slik klisjeene tilsier. Den slentrende tonen appellerer til meg. Den gir følelsen av å være med henne på tur (...) En japansk vår er en ideell introduksjon.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«En japansk vår, av Ina Strøm. I oppfølgeren til Alt dette er Tokyo, som kom i 2018, tar forfatteren oss denne gangen med til hele Japan, fra det tropiske sør til snøsmelting i nord. Vi blir kjent med en rekke morsomme personligheter og introduseres for et variert land med store forskjeller. Det hele er pakket inn i rimelige doser med humor og glimt i øyet.»

Haglunds hjørne, Vi Menn

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En japansk vår:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Togferie

Erik Sveberg Dietrichs
Paperback 
409,- 449,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Norge
3 for 2

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 
Haakon
3 for 2

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv