Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frihetens grense

en reise langs Natos nye frontlinje

«...en rik og ansporende bok skrevet med stort språklig overskudd og suveren kontroll på et omfattende historisk og idéhistorisk materiale»

Preben Jordal, Aftenposten

Grensen mot Russland er blitt en grense mellom krig og fred. Gjennom tre måneder har Nils Rune Langeland reist fra Kirkenes i nord til Georgia i sør, og skrevet en personlig og essayistisk reiseskildring med historiske dypdykk i et nytt grenseland. Les mer

429,-
Sendes innen 3 virkedager
Grensen mot Russland er blitt en grense mellom krig og fred. Gjennom tre måneder har Nils Rune Langeland reist fra Kirkenes i nord til Georgia i sør, og skrevet en personlig og essayistisk reiseskildring med historiske dypdykk i et nytt grenseland.

Fortiden lever i nåtiden i uberegnelige sammenhenger. I Frihetens grense analyserer historiker Nils Rune Langeland den eksistensielle utryggheten som har oppstått i Europa, og undersøker hvordan nåtiden er koblet til historie og geografi. Dette er en essayistisk reise i både fortid og nåtid, i et landskap der identitet er et spørsmål om frihet eller død.
Med tog, buss og haik hos tilfeldige mennesker han møter, har Langeland reist gjennom 17 land som alle må forholde seg til den nye trusselen fra øst på ulike måter. Reisen bringer oss også over grensen til Ukraina, inn i krigens territorium.

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
260
ISBN
9788272018138
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«...en rik og ansporende bok skrevet med stort språklig overskudd og suveren kontroll på et omfattende historisk og idéhistorisk materiale»

Preben Jordal, Aftenposten

«Historikeren øser referanser av et intellekt som rommer et universitetsbibliotek og han ser på menneskene og landskapene vekselvis romantisk, vekselvis misantropisk . det er en fryd å lese»

Asle Toje, Minerva

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frihetens grense:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv