Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Grensen

en reise til Europas utkant

«Kapka Kassabova har skildret grenseområdet mellom Hellas, Tyrkia og Bulgaria i en helt usedvanlig tekst som føles eksistensielt treffende akkurat nå.»

Grete Brochmann, Morgenbladet

I denne ekstraordinære reportasjeboken, vender Kapka Kassabova tilbake til Bulgaria, landet hun emigrerte fra tjuefem år tidligere. Hun er der for å utforske grensen landet deler med Tyrkia og Hellas. Da hun var barn var det enklere å komme seg inn i Vesten her enn over Berlinmuren der det myldret av soldater og spioner. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
I denne ekstraordinære reportasjeboken, vender Kapka Kassabova tilbake til Bulgaria, landet hun emigrerte fra tjuefem år tidligere. Hun er der for å utforske grensen landet deler med Tyrkia og Hellas. Da hun var barn var det enklere å komme seg inn i Vesten her enn over Berlinmuren der det myldret av soldater og spioner. Kassabova kommer tilbake til en grense som har blitt formet av historiekreftene. Boken hennes består av utsøkte portretter av smuglere, skattejegere, botanikere og grensevakter. Det er også de fillete menn og kvinner som har vandret over Tyrkia fra Syria og Irak. Men det ser ut til å være ikke -menneskelige krefter i arbeid også her: Dette tett skogkledde landskapet er rikt på helbredende kilder og tragiske gravlunder, og den antikke verdens fortid er aldri langt unna.

Grensen er en glimrende, oppslukende reisefortelling som også viser frem skyggesiden av den kalde krigen og et skråblikk på migrasjonskrisen som plager Europa.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
427
ISBN
9788202714918
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Border. A Journey to the Edge of Europe
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Kapka Kassabova har skildret grenseområdet mellom Hellas, Tyrkia og Bulgaria i en helt usedvanlig tekst som føles eksistensielt treffende akkurat nå.»

Grete Brochmann, Morgenbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Grensen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 
Matilda
3 for 2

Matilda

Roald Dahl
Innbundet 
99,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv