Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Lumholtz' gjenferd

verden rundt i sporene til en glemt hvit oppdager, på leting etter alt som ble borte, og det som ble igjen

«Eventyrlig om en virkelig eventyrer … Et glansnummer av historieformidling … rett og slett en strålende bok.»

Adressa

Carl Lumholtz (1851-1922) var Norges eneste tropeoppdager, verdensberømt i samtiden for sine ekspedisjoner til Australia, Mexico og Borneo. Han ble overøst med æresbevisninger og ordener og nevnt i samme åndedrag som Nansen og Amundsen, Stanley og Livingstone. Les mer

269,-
Sendes innen 1 virkedag
Carl Lumholtz (1851-1922) var Norges eneste tropeoppdager, verdensberømt i samtiden for sine ekspedisjoner til Australia, Mexico og Borneo. Han ble overøst med æresbevisninger og ordener og nevnt i samme åndedrag som Nansen og Amundsen, Stanley og Livingstone. Ekspedisjonene nedfelte seg i fire store bokverk og flere enorme samlinger, som i dag befinner seg på museer i inn- og utland. Det dreier seg om knokler og hodeskaller, preparerte dyr og et femsifret antall gjenstander han samlet inn fra urfolkene han levde sammen med i årevis av gangen.

Fra Lumholtz' hjemsted på Lillehammer følger Morten A. Strøksnes i oppdagerens fotspor ut i verden, til fjerne regnskoger, ørkener og fjellmassiver. Reisene kombineres med et omfattende pionerarbeid i norske og utenlandske arkiver, ikke minst i USA, som var Lumholtz' base i tretti år.

Den verdenen Lumholtz ble født inn i, framstår som ganske fremmed. I løpet av hans levetid ble imidlertid verden moderne. I dette spennet mellom det ukjente og det velkjente har Strøksnes boltret seg i et usedvanlig rikt materiale. Slik avdekker han ikke bare Lumholtz' liv og samtid i all dens prakt, villskap og voldelighet; han bruker også Lumholtz' tid som et mørkt speil for vår egen tid - og alle dens kriser.

Om Lumholtz levde et oppsiktsvekkende interessant liv, er hans historie aldri blitt fortalt, før nå. "Lumholtz' gjenferd" er et omfangsrikt, ambisiøst og unikt verk, illustrert med fotografier og kart.

Medlemsvurdering:
En fascinerende historie og interessant vinkling . Strømsnes skriver godt og engasjerende og boken er lett å lese. Den anbefales.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
814
ISBN
9788249526512
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Eventyrlig om en virkelig eventyrer … Et glansnummer av historieformidling … rett og slett en strålende bok.»

Fartein Horgar, Adressa

«En vill historie! … Å lese Morten A. Strøksnes’ nye bok om den norske oppdageren Carl Lumholtz er på mange måter som å være i en gammeldags guttebok.»

Sindre Hovdenakk, VG

Kunders vurdering

B
Bjørn Sandnes – 04.04.2023

– En murstein av en bok, men veldig interessant. Strøksnes følger sporet av Lumholtz fysisk, i Mexico, Australia og Borneo, med innlevelse.

J
Jarle Aas – 04.04.2023

– En fascinerende historie og interessant vinkling . Strømsnes skriver godt og engasjerende og boken er lett å lese. Den anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lumholtz' gjenferd:

Italia

Arnt Stefansen
Innbundet 
362,- 36,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv