Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Norbritannia

en reise i det norske Storbritannia

«Dyktige journalister er også gode formidlere, og Almås har i sin forfatterdebut levert en engasjerende og velskrevet reportasje om to gode naboer som er gjensidig avhengige av hverandre.»

Dagsavisen

Visste du at folk i Liverpool kaller seg selv «lapskaus»? Eller at norske hvalfangere har satt spor i Dumfries fra krigens dager? Bli med på den underholdende jakten etter et Norbritannia i Storbritannia. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

Jolly good med norsk i Storbritannia

Helt siden vikingtiden har nordmenn valfartet til England, og nå ruster vi oss med visakort heller enn sverd. Vi elsker engelsk humor, musikaler, fotball, universiteter, shopping, tv-serier og litteratur. Men visste du hvor mye vi har påvirket våre øy-naboer?

Har du hørt om ...
Med muntre fortellinger og svært god kjennskap til vårt kjære naboland lar Almås oss få vite mer om forbindelsen Norge–Storbritannia. I Norbritannia søker forfatteren svar på hvordan det norske har preget det britiske, hvilke spor vi har lagt igjen etter oss og om det finnes et norsk Storbritannia – et Norbritannia.

Oppdagelsesferd
Det er en underholdende oppdagelsesferd med dyktige og kunnskapsrike Gry Blekastad Almås, som har sans for de gode historiene. For det er ikke bare handelsforbindelsen tilbake til vikingtiden eller de tette båndene mellom kongefamiliene som binder Norge og Storbritannia sammen.

Almås' reise har nok av gode refleksjoner og uventede funn til at den er vel verdt å ta.

Jon Rognlien, Dagbladet

Hjerte for puben
Almås går rett på sak og tar oss med på pub. Den norske pubeieren Egil ble møtt med solid skepsis da han tok over den lokale stampuben øst i London. Brevet han fikk av en stamgjest burde ha hatt en advarsel om støtende språkbruk! Men etter mange år er truslene han først ble møtt med, blitt en historie å humre av, og puben er blitt et kjærkomment, norskpreget innslag i bydelen.

Under brua
I London blir vi med den tidligere uteliggeren Vivi fra Bærum på rundtur. Ungjenta som forelsket seg både i England og en engelskmann, falt en periode ut av familie- og arbeidsliv og levde som hjemløs under storbyens bruer. Hun viser oss et London vanlige turister aldri vil oppdage.

Velskrevet om 'Norbritannia' ... levende og interessant ... Forfatteren setter et personlig preg på historiene.

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

Fortiede krigsminner
Rundturen fortsetter til øya Man, der en fortiet historie fra 2. verdenskrig kommer for en dag, vi får høre om norske hvalfangeres skjebne i Dumfries og mye mer. Om det er med noe om fotball? Det er det! Ingen bok om Norges forhold til England kommer utenom fotballen, og vi får blant annet høre om en engelsk fotballklubb med gammelnorsk navn.

Kunnskapsrik reisefører
Almås kan sitt Storbritannia etter mange år som korrespondent for NRK. Hun forteller levende om smått og stort, og trekker historiske linjer fram til i dag, der Brexit og Megxit preger nyhetsbildet. 

God lesning! 

 

Medlemsvurdering:
Boken er underholdende og interessant, og en reise fra fortid - helt fra vikingtiden - og til nåtid. Gry Blekastad Almås gir oss mange gode «smakebiter» på mye av det som har bundet, og fortsatt binder Norge og Storbritannia sammen.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
254
ISBN
9788241950520
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 15 cm
Nr
8160600

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

GRY BLEKASTAD ALMÅS er programleder i NRK og har vært korrespondent i London. Hun har dekket alle britiske valg de siste ti årene og ledet tv-sendinger innen politikk og nyheter i mer enn 25 år.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dyktige journalister er også gode formidlere, og Almås har i sin forfatterdebut levert en engasjerende og velskrevet reportasje om to gode naboer som er gjensidig avhengige av hverandre.»

Endre Ugelstad Aas, Dagsavisen

«Almås' reise har nok av gode refleksjoner og uventede funn til at den er vel verdt å ta.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Velskrevet om 'Norbritannia' ... levende og interessant ... Forfatteren setter et personlig preg på historiene.»

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

Kunders vurdering

W
Wenche Marilyn Clough Moe – 17.10.2023

– Fin og lett lest bok. Anbefales på det varmeste.

I
Ingrid Yrvin – 29.06.2022

– Boken er underholdende og interessant, og en reise fra fortid - helt fra vikingtiden - og til nåtid. Gry Blekastad Almås gir oss mange gode «smakebiter» på mye av det som har bundet, og fortsatt binder Norge og Storbritannia sammen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norbritannia:

Italia

Arnt Stefansen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv